Saldā brunete jeb šokolādes desa

3 1

Sastāvdaļas

  • 540 g selgas cepumi (3 paciņas)
  • 400 g kondensētais piens ar cukuru (1 bundžiņa)
  • 2 ēd. k. kakao pulveris
  • 180 g sviests 82% (1 paciņa )
  • Marmelāde
  • Rieksti

Pagatavošana

120 min.
  1. Selgas cepumus sadrupina sīkos gabaliņos palielā traukā.
  2. Katliņā uz mazas uguns kausē sviestu. Kad sviests ir izkusis, pievieno kakao - var sijāt caur sietiņu, lai nav kunkulīši. Kad kakao ir iemaisīts sviestā, pievieno kondensēto pienu ar cukuru un maisa, līdz masa kļūst viendabīga.
  3. Katliņa saturu lej bļodā, kur ir sadrupinātie cepumi, un visu samaisa.
  4. Iegūto masu liek mazajos polietilēna maisiņos (parasti šo daudzumu sadalu uz 2 maisiņiem), un veido desu. Liek ledusskapī, lai tā sacietē.
  5. Pēc 2h desa jau ir gatava, ņem ārā un griež ripās.
  6. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize