Rudzu maizes deserts

2012. gada 29. marts
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
40 min
1. Daļa sastāvdaļu ir norādīta aptuveni, jo pievienojama pēc gaumes, citam patīk saldāks, citam mazāk salds u.tml.
2. Maizi sagriež gabaliņos un apgrauzdē cepeškrāsnī. Ja maizi laiž caur sietiņu, tad var ar visu garoziņu atstat, bet, ja nevēlas ņemties ar sietiņu, tad labāk garoziņu nogriezt.
3. Apgrauzdēto maizi liek traukā un uzlej karstu ūdeni, tā lai knapi tiek apsegta maize. Gatavots tiek maizes deserts nevis maizes zupa, tādēļ ūdens netiek pievienots daudz. Atstāj zem vāka 30 minūtes, lai maize samirkst.
4. Samirkušo maizi sablenderē un vēl izberž caur sietiņu (ja ir iespēja), lai ir viendabīga masa, bet lielākiem gabaliņiem.
5. Maizes biezputru liek katliņā, pievieno svaigu, sagrieztu gabalinos, ābolu, vaniļas cukuru, rīvētu ingveru, citrona sulu, krustnagliņas un kanēli. Karsē uz uguns, pievieno ievārījumu un cukuru pēc garšas. Karsē un maisa līdz āboli mīksti. Atdzesē.
6. Skābo krējumu puto ar svaigo sieru un cukuru pēc garšas, līdz masa paliek krēmīga, gaisīga.
7. Liek trauciņā maizes desertu, pāri pārkaisa apgrauzdētus, sasmalcinātus riekstus un uzliek saputoto krēmu.
8. Lai labi garšo!
Uz augšu