Biezpiena plātsmaize ar smilšu mīklu

4 1
Biezpiena plātsmaize ar smilšu mīklu
Foto: Depositphotos.com
Biezpiena vietā var likt rabarberus, skābus ābolus, mellenes vai arī kopā ar biezpienu likt ogas, augļus

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 200 g sviesta istabas temperaturā
  • 1 glāze/s cukura, ja garšo mazāk salds, liek mazāk
  • 1 citrona miziņa
  • 1 ēd. k. citrona sulas
  • 2-3 glāze/s miltu (250ml glāze)
  • 3 olu dzeltenumi
  • 1 tējk. sodas
  • Pildījumam:
  • 600 g biezpiena
  • 3 olu baltumi
  • 1/2 glāze/s cukura
  • Vaniļas cukurs pēc garšas, var arī nelikt

Pagatavošana

90 min.
  1. Sviestu puto ar cukuru, līdz veidojas krēmīga masa, pa vienam pievieno olu dzeltenumus, citrona miziņu un sulu - saputo.
  2. Liek klāt miltus sajauktus ar sodu, sākumā 2 glāzes un izmīca. Ja mīkla līp pie rokām liek vēl miltus pa drusciņai. Man parasti aiziet 2,5 glāzes miltu, tas atkarīgs no miltiem. Mīklai jāsanāk mīkstai un nav jālīp pie rokām. Mīklu izrullē 1 cm biezumā un liek ledusskapī uz 1 stundu.
  3. Pa to laiku saputo olu baltumus ar 1/4 cukura stingrās putās. Biezpienu samaisa ar atlikušo cukuru un iemaisa saputotos olu baltumus.
  4. Ņem mīklu no ledusskapja un liek virsū biezpiena masu. Cep 180 grādos 30 minūtes.

    Labu apetīti!
    Ņem mīklu no ledusskapja un liek virsū biezpiena masu. Cep 1...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Rasma 2015. gada 12. novembris 12:19
Ja no citrona norīvēs tikai mizas dzelteno kārtiņu, tad rūgts nevar būt.
Inga 2014. gada 2. jūnijs 12:06
taisiiju peec receptes un sanaca ljoooti salds, nakoshreiz likshu mazaak cukura miiklai;)
Inga 2013. gada 29. maijs 23:51
Taisīju tāpat, tikai bez citronu mizas. Vīrs pateica, ka garšo pēc olas.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize