Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Biezpiena mīklas plātsmaize

2012. gada 27. marts
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
40 min
1. Gatavo mīklu. Izsijā miltus, pievieno cepamo pulveri.
2. Olas saputo vieglās putās.
3. Biezpienam pievieno cukuru, vaniļas cukuru vai citrona miziņu, izmaisa. Tad biezpienam pievieno eļļu, izmaisa.
4. Ber klāt miltus, bet ne visus uzreiz. Dara to pakāpeniski, maisot mīklu. Tad mīca ar rokām un skatās cik vēl nepieciešami milti. Mīklai jāsanāk maigai, bet ne miltainai, tai arī nav jālīp pie rokām. Tad mīklu liek maisiņā un uz 30 minūtēm ledusskapī.
5. Gatavo pildījumu. Rozīnes aplej ar verdošu ūdeni.
6. Biezpienam pievieno olas, cukuru, krējumu, vaniļas cukuru vai citrona miziņu un visu kārtīgi izmaisa, var arī sablenderēt.
7. Nokāš rozīnes un pievieno biezpiena masai.
8. Ieslēdz cepeškrāsni ~180 grādos.
9. Mīklu ņem ārā no ledusskapja, liek uz cepampapīra un izrullē plānu jo plānu, tā cepoties piepūtīsies.
10. Liek mīklu ar cepampapīru uz plāts. Ārējās maliņas mazliet uztaisa kā tādu aizsargmaliņu, lai pildījums neiztek.
11. Liek virsū biezpiena pildījumu. Cep 180 grādos 30 minūtes. Līdz mīklas maliņas skaisti brūnas.
12. Es cepu tikai pusi no šīm sastavdaļām,sanāk diezgan liela plātsmaize.
13. Lai labi garšo!
Uz augšu