Cūkgaļas ribiņas medus un sinepju mērcē

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg svaigu cūkgaļas ribiņu
  • Pipari
  • Lauru lapas
  • Mērcei:
  • 4 ēd. k. medus
  • 6 ēd. k. sinepes
  • 10 ēd. k. sojas mērces
  • 4 daiviņas ķiploka
  • Īkšķa lieluma svaiga ingvera sakne
  • 1 videja lieluma sīpols
  • Sāls
  • Čili garšvielu maisījums

Pagatavošana

90 min.
  1. Ribiņas noskalo, sagriež nelielos gabalos un liek katlā ar ūdeni vārīties 30min. Klāt pieber nedaudz piparu graudiņus un pāris lauru lapas.
    Ribiņas noskalo, sagriež nelielos gabalos un liek katlā ar ū...
  2. Kamēr ribiņas vārās, lēnām sāk gatavot mērci. Mazā katliņā liek iekšā medu, sinepes (izmantoju franču sinepes), labu sojas mērci, saspiestus ķiplokus, sagrieztu sīpolu, sarīvētu ingvera sakni. Kā arī 1-2 tēj.k. čili pulvera. Var likt arī svaigu čili piparu, man vienkārši nebija pieejams mājās.
    Kamēr ribiņas vārās, lēnām sāk gatavot mērci. Mazā katliņā l...
  3. Katliņu liek uz plīts un uzvāra, tādējādi medus izkusīs un veidosies viendabīga, smaržīga mērce.
    Katliņu liek uz plīts un uzvāra, tādējādi medus izkusīs un v...
  4. Ap šo laiku ribiņām jau vajadzētu būt labi pavārījušām, tāpēc pārvieto tās cepamtraukā un pārkaisa pavisam nedaudz ar sāli.
    Ap šo laiku ribiņām jau vajadzētu būt labi pavārījušām, tāpē...
  5. Pa virsu ribiņām pārlej mērci un liek cepeškrāsnī uz ~ 50 min 200 grādos.
    Pa virsu ribiņām pārlej mērci un liek cepeškrāsnī uz ~ 50 mi...
  6. Ik pa laikam ribiņas apgriež. Vislabāk pašās beigās ribiņas apgriezt tā, lai tur, kur vairāk gaļas, tā puse būtu mērcē.
    Ik pa laikam ribiņas apgriež. Vislabāk pašās beigās ribiņas...
  7. Labu apetīti!
    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

eva 2016. gada 26. aprīlis 16:00
vai var izmantot lielopa ribiņas ?
fate 2015. gada 11. augusts 18:46
Medus pa daudz ,bet Tas laikam tikai manas domas.
Lauma 2015. gada 29. jūnijs 15:25
Sanāca ļoti, ļoti garšīgi, priekš bērna gan bija mazliet par asu.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni