Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas ribiņas medus un sinepju mērcē

2012. gada 25. marts
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
90 min
1. Ribiņas noskalo, sagriež nelielos gabalos un liek katlā ar ūdeni vārīties 30min. Klāt pieber nedaudz piparu graudiņus un pāris lauru lapas.
Foto: TeddyWife
2. Kamēr ribiņas vārās, lēnām sāk gatavot mērci. Mazā katliņā liek iekšā medu, sinepes (izmantoju franču sinepes), labu sojas mērci, saspiestus ķiplokus, sagrieztu sīpolu, sarīvētu ingvera sakni. Kā arī 1-2 tēj.k. čili pulvera. Var likt arī svaigu čili piparu, man vienkārši nebija pieejams mājās.
Foto: TeddyWife
3. Katliņu liek uz plīts un uzvāra, tādējādi medus izkusīs un veidosies viendabīga, smaržīga mērce.
Foto: TeddyWife
4. Ap šo laiku ribiņām jau vajadzētu būt labi pavārījušām, tāpēc pārvieto tās cepamtraukā un pārkaisa pavisam nedaudz ar sāli.
Foto: TeddyWife
5. Pa virsu ribiņām pārlej mērci un liek cepeškrāsnī uz ~ 50 min 200 grādos.
Foto: TeddyWife
6. Ik pa laikam ribiņas apgriež. Vislabāk pašās beigās ribiņas apgriezt tā, lai tur, kur vairāk gaļas, tā puse būtu mērcē.
Foto: TeddyWife
7. Labu apetīti!
Foto: TeddyWife
Uz augšu