Sākums > Receptes > Deserti

Šokolādes kēkss ar augļiem

2012. gada 24. marts
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
60 min
1. Rozīnes un žāvētas plūmes aplej ar alkoholu un citrona sulu, atstāj.
2. Mannā sajauc ar jogurtu un atstāj uz 30 minūtēm, lai uzbriest.
3. Uz smalkās rīves sarīvē cukini.
4. Sviestu un šokolādi izkausē, atdzesē.
5. Olas saputo ar cukuru. Olām pievieno svaigo sieru, saputo. Pievieno sviestu ar šokolādi, uzbriedušo mannā, sarīvēto cukini, saputo.
6. Iemaisa žāvētos augļus un pievieno miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Izmaisa.
7. Lej mīklu ietaukotā cepamtraukā un cepam ~180 grādos ~40 minūtes.
8. Gatavo kēksu atdzesē formā un tad izņem.
9. Ja ir vēlme, pārkaisa ar pūdercukuru.
10. Kēkss ir maigs, tas nav sauss un ir ļoti garšīgs!
11. Labu apetīti!
Uz augšu