Biezpiena bulciņas

5 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 2 glāzes milti
  • 2 olas
  • 200 g biezpiens
  • 4 ēd. k. eļļa
  • 5 ēd. k. cukurs
  • 1 tēj. k. ar kaudzi cepamais pulveris
  • Šķipsniņa sāls
  • Pildījumam:
  • 150 g biezpiens
  • 4 ēd. k. cukurs
  • 1 /2 tēj. k. kanēlis
  • Skābi āboli vai ķirši
  • Citronu sula
  • 1 ola apsmērēšanai
  • Mazliet sviests apsmērēšanai gatavām bulciņām
  • Vaniļas cukurs pēc vēlēšanās

Pagatavošana

60 min.
  1. Miltus izsijā caur sietiņu un sajauc ar cepamo pulveri.
  2. Atsevišķā traukā ar dakšiņu viegli saputo olas.
  3. Biezpienu sablenderē, ja tas graudains, pievieno cukuru, sāli. Kārtīgi samaisa, pievieno eļļu, izmaisa. Lej klāt olas, izmaisa, tad ber miltus un izmīcam mīklu. Jāsanāk tādai, lai atlec no rokām, bet tai nav jābūt miltianai, sausai. Ieliekam maisiņā un uz 20 minūtēm ledusskapī.
  4. Sagatavo pildījumu. Biezpienu sajauc ar cukuru, vaniļas cukuru, kanēli, sasmalcinātiem āboliem vai arī ķiršiem. Lai āboli nepaliek brūni, tad tos aplej ar citrona sulu.
  5. Ja biezpiens sauss, tad pievieno kādu ēd.k. skābo krējumu.
  6. Mīklu ņem no ledusskapja, sadala maziņās bumbiņās, ap 10 gabaliem. Ar glāzi iespiež iedobumu katrai bumbiņai, apsmērē ar sakultu olu tā kārtīgi un pildāa pildījumu tik, cik salien.
  7. Tā kā bulciņas piepūtīsies,tad tās jātaisa diezgan plakanas, jo lielāks iedobums, jo vairāk ielien pildījums, jo garšīgāk būs.
  8. Liek uz cepampannas, kas apklāta ar cepampapīru.
  9. Cep 180 grādos 30 minūtes.
  10. Gatavas, vēl siltas bulciņas, apsmērē ar sviesta pikuci.
  11. Lai labi garšo!

Komentāri

Magda 2012. gada 3. novembris 23:17
Vai olas jāputo ar cukuru un vai dzeltenumu no baltuma atsevišķi?
anna 2012. gada 27. oktobris 20:16
Kas biezpiena pildiijumam veel tiek likts klaat? Bildee masa izskataas šķidra...
Katrīna 2012. gada 11. jūlijs 17:39
Kad cepās krāsnī, man visas bulciņas saplūda kopā un beigās iznāca tikai pļecka. Kāpēc tā?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti