Sākums > Receptes > Deserti

Biezpiena bulciņas

2012. gada 23. marts
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
60 min
1. Miltus izsijā caur sietiņu un sajauc ar cepamo pulveri.
2. Atsevišķā traukā ar dakšiņu viegli saputo olas.
3. Biezpienu sablenderē, ja tas graudains, pievieno cukuru, sāli. Kārtīgi samaisa, pievieno eļļu, izmaisa. Lej klāt olas, izmaisa, tad ber miltus un izmīcam mīklu. Jāsanāk tādai, lai atlec no rokām, bet tai nav jābūt miltianai, sausai. Ieliekam maisiņā un uz 20 minūtēm ledusskapī.
4. Sagatavo pildījumu. Biezpienu sajauc ar cukuru, vaniļas cukuru, kanēli, sasmalcinātiem āboliem vai arī ķiršiem. Lai āboli nepaliek brūni, tad tos aplej ar citrona sulu.
5. Ja biezpiens sauss, tad pievieno kādu ēd.k. skābo krējumu.
6. Mīklu ņem no ledusskapja, sadala maziņās bumbiņās, ap 10 gabaliem. Ar glāzi iespiež iedobumu katrai bumbiņai, apsmērē ar sakultu olu tā kārtīgi un pildāa pildījumu tik, cik salien.
7. Tā kā bulciņas piepūtīsies,tad tās jātaisa diezgan plakanas, jo lielāks iedobums, jo vairāk ielien pildījums, jo garšīgāk būs.
8. Liek uz cepampannas, kas apklāta ar cepampapīru.
9. Cep 180 grādos 30 minūtes.
10. Gatavas, vēl siltas bulciņas, apsmērē ar sviesta pikuci.
11. Lai labi garšo!
Uz augšu