Sākums > Receptes > Deserti

Rausīši ar lasi un olu

2012. gada 21. marts
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
50 min
1. Gatavo mīklu. Lielākā bļodā iesijā miltus, pievieno cukuru, sāli, cepamo pulveri. Sviestu izkausē. Olu nedaudz sakuļ.
Foto: TeddyWife
2. Pie miltiem un garšvielām pievieno izkausēto sviestu, samaisa. Tad pievieno olu, samaisa. Beigās pievieno 2 ēdamkarotes skābā krējuma, visu samaisa. Ja mīkla ir pārāk sausa, neveidojas viendabīga masa, var pievienot pavisam nedaudz ūdens. Bet, ja masa ir pārāk slapja, līp pie rokām, pievieno vienu sauju miltu. Kad izveidojusies smuka viendabīga masa, atstāj to uz 30 min-1h.
Foto: TeddyWife
3. Gatavo pildījumu. Izvāra olu. Sagriež smalki zaļumus. Sagriež arī lasi mazos gabaliņos. Nedaudz pievieno sāli un piparus, var izmantot ari citronpiparus. Visu samaisa. Pildījums gatavs.
Foto: TeddyWife
4. Kad mīkla ir nedaudz pastāvējusi, sāk taisīt rausīšus. Ņem ceturdaļu no mīklas, izrullē cik plānus grib tos rausīšus, ņem glāzi, izspiež mīklā apaļas formas, pilda tajās pildījumu, ~1 tējkaroti, aizpiež ciet un liek uz paplātes. Atgriezumus izmanto nākamo rausīšu veidošanai. Princips tāds pats kā taisot pīrādziņus.
5. Sapildītos rausīšus pārziež ar sakultu olu un pārber ar sezama sēkliņām. Cep cepeškrāsnī 15-20min 200 grādos, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
Foto: TeddyWife
6. Sanāk viena panna smuku, mazu rausīšu!
7. Lai labi garšo!
Foto: TeddyWife
Uz augšu