Rausīši ar lasi un olu

3 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 300 g milti
  • 50 g sviests
  • 1 /2 tēj. k. cukurs
  • Šķipsniņa sāls
  • 1 tēj. k. cepamā pulvera
  • 1 ola
  • 2 ēd. k. skābais krējums
  • 1 ola rausīšu pārziešanai
  • Pildījumam:
  • 100 g auksti kūpināta laša
  • 1 vārīta ola
  • Sāls
  • Pipari
  • Pētersīļi
  • Dilles
  • Sezama sēkliņas

Pagatavošana

50 min.
  1. Gatavo mīklu. Lielākā bļodā iesijā miltus, pievieno cukuru, sāli, cepamo pulveri. Sviestu izkausē. Olu nedaudz sakuļ.
    Gatavo mīklu. Lielākā bļodā iesijā miltus, pievieno cukuru,...
  2. Pie miltiem un garšvielām pievieno izkausēto sviestu, samaisa. Tad pievieno olu, samaisa. Beigās pievieno 2 ēdamkarotes skābā krējuma, visu samaisa. Ja mīkla ir pārāk sausa, neveidojas viendabīga masa, var pievienot pavisam nedaudz ūdens. Bet, ja masa ir pārāk slapja, līp pie rokām, pievieno vienu sauju miltu. Kad izveidojusies smuka viendabīga masa, atstāj to uz 30 min-1h.
    Pie miltiem un garšvielām pievieno izkausēto sviestu, samais...
  3. Gatavo pildījumu. Izvāra olu. Sagriež smalki zaļumus. Sagriež arī lasi mazos gabaliņos. Nedaudz pievieno sāli un piparus, var izmantot ari citronpiparus. Visu samaisa. Pildījums gatavs.
    Gatavo pildījumu. Izvāra olu. Sagriež smalki zaļumus. Sagrie...
  4. Kad mīkla ir nedaudz pastāvējusi, sāk taisīt rausīšus. Ņem ceturdaļu no mīklas, izrullē cik plānus grib tos rausīšus, ņem glāzi, izspiež mīklā apaļas formas, pilda tajās pildījumu, ~1 tējkaroti, aizpiež ciet un liek uz paplātes. Atgriezumus izmanto nākamo rausīšu veidošanai. Princips tāds pats kā taisot pīrādziņus.
  5. Sapildītos rausīšus pārziež ar sakultu olu un pārber ar sezama sēkliņām. Cep cepeškrāsnī 15-20min 200 grādos, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
    Sapildītos rausīšus pārziež ar sakultu olu un pārber ar seza...
  6. Sanāk viena panna smuku, mazu rausīšu!
  7. Lai labi garšo!
    Lai labi garšo!

Komentāri

Elina 2012. gada 29. marts 18:22
Paldies,bija ljoti gardi:)
Elina 2012. gada 28. marts 13:42
Cik graados jaacepj?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti