Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pekinas citronu vista

2012. gada 19. marts
Foto: Ilze Eiduka
Pagatavošana
100 min
1. Vistas gaļu sagriež nelielos kumosa lieluma gabaliņos.
Foto: Ilze Eiduka
2. Ķiploku un ingveru smalki sakapā.
Foto: Ilze Eiduka
3. Traukā ievieto vistas gaļu un pievieno sojas mērci, ķiploku, ingveru un aso čili mērci.
4. Visu masu labi apmaisa un liek ledusskapī marinēties uz 1 stundu.
Foto: Ilze Eiduka
5. Izņem masu no ledusskapja un tai pievieno divus kārtīgi sakultus olas baltumus. Visu labi apmaisa.
6. Tad pievieno kartupeļu cieti un atkal visu labi apmaisa.
Foto: Ilze Eiduka
7. Pannā ar augstām malām ielej eļļu un uzkarsē to. Kad eļļa uzkarsusi vienu pēc otra eļļā cepties liek vistas gabaliņus.Cep kamēr gabaliņi kļuvuši zeltaini brūni un viegli kraukšķīgi.
Foto: Ilze Eiduka
8. Vistas gabaliņus ņem ārā no eļļas, notecina un liek traukā ar papīra salveti, lai tā uzsūktu lieko eļļu.
Foto: Ilze Eiduka
9. Kad visi vistas gabaliņi apcepti, tīrā pannā bez taukvielām ielej Pekinas citronu mērci un nedaudz uzsilda.
Foto: Ilze Eiduka
10. Mērcei pannā pievieno apceptos vistas gabaliņus un visu labi apmaisa.
Foto: Ilze Eiduka
11. Pasniedz kopā ar siltiem rīsiem.
Foto: Ilze Eiduka
12. Ja vēlaties bagātīgāku mērces glazējumu, izmantojiet šai receptei 240 gramus citronu mērces.
13. Lai labi garšo!
Uz augšu