Auzu pārslu našķis

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 /2 glāze cukurs
  • 1 /2 glāze zemesrieksti apgrauzdēti un ar nazi sasmalcināti mazākos gabaliņos
  • 200 ml pilngraudu auzu pārslas, apgrauzdētas
  • 1 tēj.k. vaniļas cukurs
  • 1 ēd.k. medus
  • 2 ēd.k. iebiezinātais piens ar cukuru
  • 50 g sviests
  • 1 /5 tēj.k. soda

Pagatavošana

20 min.
  1. Tiem kam garšo konfektes "Gotiņa", šis būs īsts kārums. Šo gardumu pagatavot nav sarežģīti un daudz laika arī tas neaizņem.
  2. Pašā sākumā sagatavo trauku, kur likt kārumu. Es paņēmu fomu un iesmērēju ar sviestu, bet var arī ieklāt cepamo papīru.
  3. Katliņā ieliek cukuru, vaniļas cukuru, sviestu, medu un iebiezināto pienu. Medu un iebiezināto pienu liek tādas kārtīgas ēdamkarotes, negaida, lai tās notek, bet no burkas kā ņemam tā katliņā iekšā.
  4. Visu karsē uz nelielas uguns, nepārtraukti maisot, līdz cukurs pilnībā izkusis ~7 minūtes.
  5. Pievieno sodu un intensīvi izmaisa. Pievieno auzu pārslas un riekstus, maisa.
  6. Karsē un maisa vēl ~5 minūtes. Kā beidz karsēt, tā uzreiz pārliek sagatavotajā traukā, izlīdzina un liek aukstā vietā atdzist.
  7. Kad ir pilnībā atdzisis, var ņemt ārā no formas un sagriezt. Tā kā klāt ir soda, tad šis kārums nav ciets, viegli griežams un kožams arī.
  8. Izrādījās neatkārtojami gardi, līdz ar to iesaku visas sastāvdaļas dubultot, jo mums bjia tāda mazuma piegarša.
  9. Lai labi garšo!

Komentāri

Anna 2014. gada 8. maijs 13:59
ļoti gards sanāk, bet es nevaru izkausēt cukuru, man sānāk pat 10 min un vairāk ar intensīvu maisīšanu, bet cukurs nekūst. kapēc?
igors 2014. gada 7. maijs 12:58
Manuprāt, cukurs ir stirpi par daudz, jo iebizinātajam pienam tak vēl cukurs un medum!??
Liene 2014. gada 13. februāris 10:32
Es auzu parslu vieta liku sezama seklas un kaltetas dzervenes. Sanaca ciets naskis, bet tas laikam, tapec, ka ilgak visu massu pakarseju. Tada gadijuma iesaku sagriezt maziem gabaliem, kamer vel silts.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti