Deserta kūka ar pārslam

2012. gada 18. marts
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
60 min
1. Miežu pārslas apgrauzdē un sablenderē miltos. Cepumus arī sablenderē smalkas drupačās. Savieno abu veidu drupačas, pievieno izkausētu sviestu.
2. Izmaisa un liek traukā, izveido pamatni ar sānu maliņām. Zem pamatnes labi ir ieklāt cepamo papīru vai pārtikas plēvi, lai pēc tam desertu viegli izņemt. Protams, cita lieta, ja jums ir kūkas forma, kam noņemas sānu malas.
3. Atstāj sagatavoto pamatni istabas tempertūrā līdz gatavo deserta masu.
4. Katliņā ielej 1 glāzi pienu, uzvāra un pievieno rīsu pārslas. Vāra uz mazas uguns, ik pa laiciņam apmaisot, līdz putra pilnībā uzbriedusi. Ļauj putrai atdzist un tad sablenderē.
5. Skābo krējumu puto līdz tas paliek biezs un krēmīgs, ~ 5-8 minūtēm, pievieno vaniļas cukuru un iebiezināto pienu vai arī svaigo sieru ar cukuru. Visu kārtīgi vēl saputo ~5 min.
6. 1 glāzē piena iemaisa želatīnu un ļauj tam uzbriest 5 minūtes, tad uzsilda siltu, ne karstu un maisa līdz želatīna graudiņi izkusuši. Rīsu pārslās iemaisa pienu ar želatīnu. Tad šo masu pievieno krējuma masā un visu saputo.
7. Lej uz cepumu pamatnes, bet 2 ēd.k. deserta krēma atstāj. Iemaisa kakao šajās 2 ēd.k. deserta krēmā un lej uz deserta virsmas ,veidojot līnijas dažādos virzienos.
8. Tad ar kociņu izbraukā pa deserta virsmu, izveidojot šādu ornamentu. Liek ledusskapī uz vismaz 2 stundām.
9. Ne reizi vien pārbaudīts,ka jo ilgak stāv,jo gardāks deserts. Deserta kūka ir vienreizēja. Maiga, krēmīga, ļoti garda!
10. Lai labi garšo!
Uz augšu