Sāļie biezpiena plācenīši

4 1
Sāļie biezpiena plācenīši
Foto: Depositphotos.com
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 250 ml piena
  • 80 g griķu pārslu
  • 1 sīpols
  • Dilles
  • Lociņi
  • 200 g biezpiena
  • 5 ēd. k. rudzu miltu
  • Sāls
  • Pipari
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Skābais krējums pasniegšanai
  • Eļļa cepšanai

Pagatavošana

60 min.
  1. Ielej katliņā pienu un uzvāra, pievieno griķu pārslas un vāra līdz tās uzbriest. Gatavās pārslas atstāj zem vāka kamēr sagatavo pārējās sastāvdaļas.
  2. Sīki sagriež sīpolu un apcep uz pannas nelielā eļļas daudzumā līdz viegli brūni. Dilles, lociņus sasmalcina.
  3. Biezpienam pievieno zaļumus, sīpolus, garšvielas, griķu pārslas un kārtīgi izmaisa. Pievieno 4 ēd. k. rudzu miltus. Izmaisa un mazliet ļauj pastāvēt. Atlikušos miltus izmantos apviļāšanai.
  4. Samitrina rokas aukstā ūdenī un veido no masas bumbiņas, ko saplacina pankūkā. Apviļā miltos un cep uz nelielas uguns no abām pusēm līdz veidojas brūni plācenīši.
  5. Pasniedz plācenīšus ar krējumu, kam pievienots caur spiedi izspiests ķiploks.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Dace 2014. gada 10. janvāris 20:21
Paldies, Nataša! Malacis! Iedvesmojos un darbojos!!!
juujj 2013. gada 20. novembris 19:25
sāļus es gan negribētu
paula 2013. gada 24. jūlijs 12:39
jauki

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis