Sākums > Receptes > Deserti

Rudzu rulete ar biezpiena krēmu

2012. gada 17. marts
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Gatavavo biskvītu. Olas baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus liek ledusskapī, bet baltumus sāk putot ar šķipsniņu sāli un citronskābi līdz izveidojas putas. tad pievieno 1 ēd.k. cukura un puto līdz stingrām putām. Liek ledusskapī.
2. Dzeltenumus puto ar 2 ēd. k. cukura līdz tie kļūst gaiši un cukurs izkusis, pievieno medu un ūdeni, saputo. Iesijā rudzu miltus un kartupeļu cieti, saputo.
3. Iecilā olas baltumus. Visu kārtīgi izmaisa. Lej cepatraukā, kur ieklāts cepamais papīrs. Manas formas izmērs bija 32*26cm, tomēr iesaku mazliet lielāku formu, jo tad būs vieglāk rullēt ruleti, jo būs plānāks biskvīts.
4. Cep ~200 grādos ~15 minūtes, līdz biskvīts brūns.
5. Tikko izceptu biskvītu apsmērē ar kādu sīrupu vai ievārījumu, vai arī kā es ar nevārītu iebiezināto pienu. Tas iesūcas biskvītā un mitrina to.
6. Pa to laiku sagatavo krēmu.
7. Skābo krējumu puto ar biezpienu, cukuru un vaniļas cukuru. Pienā iemaisa želatīnu, uzbriedina un uzsilda, izmaisa līdz želatīns izkusis.
8. Želatīnu ieputo biezpiena krēmā un liek ledusskapī līdz sastingst.
9. Sastingušo krēmu smērē uz biskvīta. nedaudz ļauj pastāvēt un tad rullē kopā.
10. Ruletes virspusi es arī aplēju ar iebiezināto pienu un apbēru ar sadrupinātu brūnu cepumu.
11. Rulete garšīgāka, ja tā pāris stundas pastāv ledusskapī.
12. Lai labi garšo!
Uz augšu