Sāļā burkānu rulete

4 1

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 3 nelieli burkāni (ap 250g)
  • 1 sīpols,sīpolu neēdāji to var nelikt
  • Šķipsniņa sāls
  • Šķipsniņa citronskābe
  • 1 ēd.k. kukurūzas milti

Pagatavošana

60 min.
  1. Sīpolu smalki sagriež un cep nelielā eļļas daudzumā. Burkānus nomizo un sarīvē uz rupjās rīves, pievieno sīpoliem un sautē uz mazas uguns ~15 minūtes. Pievieno nedaudz garšvielas.
  2. Olas baltumu atdala no dzeltenumiem. Baltumus puto ar sāli un citronskābi līdz stingrām putām.
  3. Olas dzeltenumus puto, pievieno apceptos burkānus ar sīpoliem. Iemaisa kukurūzas miltus un iecilā olas baltumus.
  4. Lej cepamtraukā, kur ieklāts cepamais papīrs. cepam ~200 grādos ~10 minūtes.
  5. Ļauj atdzist un tad noņem cepamo papīru. Es iesmērēju ar skābo krējumu nedaudz, domādama, ka vajadzēs mitrināt, bet kā izrādījās tas nemaz nebija nepieciešams. Biskvīts nav sauss un salāts to loti labi samitrina.
  6. Pilda ar salātiem kādi garšo. Man bija siera biešu salāti, ko gatavoju sekojoši: vārītu bieti sarīvē uz rupjās rīves.
  7. Sieru (100 g) sarīvē uz smalkās rīves. Smalki sagriež sarkano papriku un skabētu gurķi - katrs ap 2 ēd.k.
  8. Visu savieno un pieliek biezpienu (ap 50g) ,majonēzi vai skābo krējumu, ķiploku izspiestu caur spiedi (pēc garšas), izmaisa un liek uz biskvīta.
  9. Sarullē un liek ledusskapī ievilkties.
  10. Lai labi garšo!

Komentāri

Santa 2014. gada 25. septembris 22:55
Paldies!
Santa 2014. gada 25. septembris 19:08
Droši vien dumjš jautājums, bet ko nozīmē "iecilā"? Pēc receptes izklausās garšīgi un interesanti, gribu pamēģināt!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas