Rudzu cepumi ar sēkliņām un žāvētiem augļiem

3 1

Sastāvdaļas

  • 3 glāzes rudzu milti
  • 125 g sviests vai margarīns istabas tempertūrā
  • 1 tēj. k. soda
  • 3 ēd. k. skābais krējums
  • 4 ēd. k. šķidrs medus
  • 1 ola mīklā un viena apsmērēšanai, ja vēlas
  • Dažādas sēkliņas-ķirbja, sezama, saulespuķu, linsēklas
  • Žāvētie augļ un ogas- dateles, žāvētas plūmes, aprikozes, rozīnes, dzērvenes, kas vien garšo un kas vien atrodams mājās

Pagatavošana

120 min.
  1. Medu, krējumu, ieliek traukā, izmaisa. Pievieno olu, izmaisa.
  2. Pievieno mīkstu sviestu, kas pastavējis istabas temperatūrā, izmaisa. Pievieno sēkliņas un sagrieztus mazākos gabaliņos, izmērcētus žāvētus augļus (tos var iepriekš apliet ar konjaku, brendiju, viskiju vai arī ar sarkanvīnu, lai atdzīvojas).
  3. Miltus sajauc ar sodu un pievieno visas pārējās sastavdaļas. Visu izmaisa. Es parasti miltus nelieku visu vienā
  4. piegajienā, jo nevar zināt cik tieši šajā reizē būs nepieciešams. Tādēļ iesaku vienmēr vienu glāzi pievienot pakapeniski, maisot, mīcot. Mīkla sanāk ļoti maiga, mīksta, bet tai nav jālīp pie rokām.
  5. Gatavo mīklu ieliek maisiņā un atstāj uz 20 minūtēm.
  6. Mīklu sadala bumbiņās, aptuveni persika lielumā, var arī mazākās vai lielākās. Gatavās bumbiņas saplacina pankūciņās, ne plānās, bet būtībā biezums arī atkarīgs no katra paša, kādu biezumu vēlas.
  7. Apsmērē ar sakultu olas dzeltenumu. Cep ~200 grados ~15 minūtes.
  8. Cepumi ir ļoti sātīgi un protams arī veselīgi.
  9. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti