Spagetti ar boloņas mērci

4 1

Sastāvdaļas

  • Makaroni - spagetti - daudzums pēc vēlēšanās
  • 500 g maltā gaļa
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 bundža konservētu sagrieztu tomātu
  • 1 /2 burka "Sacebeli" mērces - var izmantot citas tomātu mērces ar piedevām
  • Zaļumi - dilles, pētersīļi, baziliks u.c. pēc izvēles

Pagatavošana

40 min.
  1. Uzliek vārīties makaronus un uz vidējas uguns cepties malto gaļu.
  2. Pēc 8min., kad maltā gaļa jau ir mazliet apcepusies, liek klāt smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku. Turpina cept, kamēr visas sastāvdaļas ir ieņēmušas vēlamo stāvokli ( kā nu kuram patīk ), man tās bija vēl apmēram 8min.
    Pēc 8min., kad maltā gaļa jau ir mazliet apcepusies, liek kl...
  3. Tālāk pievieno konservētos, sagrieztos tomātus un izmaisa. Pasautē apmēram 5min uz lēnas uguns.
    Tālāk pievieno konservētos, sagrieztos tomātus un izmaisa. P...
  4. Pievieno tomātu mērci ar piedevām ( manā gadījumā "Sacabeli" mērce ) un pasautē vēl 10min.
    Pievieno tomātu mērci ar piedevām ( manā gadījumā "Saca...
  5. Mērce ir gatava, var pievienot 1 ēd. k. krējuma, ja ir vēlēšanās. Liek visu uz šķīvja un izrotā ar zaļumiem.
    Mērce ir gatava, var pievienot 1 ēd. k. krējuma, ja ir vēlēš...
  6. Labu apetīti!

Komentāri

Vilnis Salzemnieks 2017. gada 2. decembris 16:03
Kas tu par gatavotāju ja nezini elementāras lietas , pareizu produktu apstrādes secību. Ka mērces pagatavošana sākas ar sīpola cepšanu un tad tikai tiek pievienota maltā gaļa un pārējās sastāvdaļas. Rezultāts ir būtiski atšķirīgs jo sīpoli nav sacepušies . Ja dara kā norādījis šis autors viss sanāk vārīts un mērcei pilnīgi cita struktūra kā vajadzīgs Boloņas mērcei.
Normunds 2015. gada 29. septembris 20:16
Paldies,sanāca garšīgi.Tomātu mērci gan prasās likt pirms konservētajiem tomātiem un nedaudz pakarsēt,bet tā jau gaumes lieta.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni