Biezpiena - putukrējuma torte ar mellenēm

5 1

Sastāvdaļas

  • Pamatam:
  • 2 paciņas Selgas cepumu
  • 120 g sviesta
  • Pildījumam:
  • 600 ml saldā krējuma
  • 0.5 g 0,5% biezpiena
  • 4 ēd. k. cukura
  • 1 paciņa želatīna (15g)
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • Glazūrai:
  • Želatīns
  • Mellenes

Pagatavošana

60 min.
  1. Sasmalcina cepumus un samaisa ar izkausētu sviestu. Var variēt un pievienot vairāk cepumu vai mazāk sviesta. Pēc pašu izvēles, gribat cietāku vai mīkstāku masu. Tad masu ieklāj vienmērīgi tortes formā un liek ledusskapī.
  2. Saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru. Biezpienu izberž caur sietu. Uzbriedina želatīnu un izkausē siltā ūdens peldē. Putukrējumā iecilā biezpienu un pievieno želatīnu. Mazliet atstā želatīnu, vēlāk noderēs.
  3. Ņem no ledusskapja ārā veidni un lej virsū putukrējuma masu. Rotā ar mellenēm, kurām pāri pārlej pāri palikušo želatīnu. Pēc izvēles tortes malas var apkaisīt ar cepumu drumslām.
    Ņem no ledusskapja ārā veidni un lej virsū putukrējuma masu....
  4. Liek atkal ledusskapī uz pāri stundām. Labāk jau taisīt vakarā, lai brokastīs būtu ņamma!
    Liek atkal ledusskapī uz pāri stundām. Labāk jau taisīt vaka...
  5. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Laura 2016. gada 13. jūlijs 09:57
,,,bernibas dienu kuka,,,
Agnese 2015. gada 12. novembris 20:39
1x muza taisiju sadu kuuku, sanaaca loti garsiigi, tikai lielaaka dala ogu nosliika kuukaa :D
Vairaak praktikas un bus ok ;)
Raffaela 2015. gada 8. janvāris 20:02
Melleņu vietā var likt jebko, kas pašam garšo, esmu likusi avenes, zemenes utml. Uz želatīna paciņas ir lietošanas pamācība.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize