Sākums > Receptes > Brokastis

Plānās - maigās siera pankūkas

2012. gada 15. marts
Foto: Depositphotos.com
Pankūkas ir ļoti maigas, neparastas un ļoti gardas. Neskatoties uz to, ka mīklā ir siers, pankūkas var cept gan saldas ,gan sāļas, gan arī neitrālas, lai pēc tam pievienotu to kas garšo: skābo krējumu, ievārījumu, medu vai kādu mērcīti, sīrupu, ko vien sirds kāro.
Pagatavošana
25 min
1. Olas ar sāli, cukuru viegli sakuļ ar putojamo slotiņu. Pievieno citrona sulu un miltus. Visu samaisa ar putojamo slotiņu līdz viendabīgai masai, lai nav kunkuļi. Pievieno uz smalkās rīves sarīvētu sieru, izmaisa.
2. Uzsilda pienu viegli siltu un iemaisa mīklā. Kārtīgi izmaisot, sanāk diezgan šķidra mīkla. Lej uz pannas un cep tieši minūti no katras puses uz vidēji lielas uguns.
3. Mīklu lej maz, lai sanāk plānas pankūkas. Ja ir laba panna, tad taukvielas var nelikt vispār, bet ja nepieciešams, tad var nedaudz pirms mīklas liešanas pannu iesmērēt ar sviestu, pavisam nedaudz. Es cepu uz 20 cm diametra pannas un man sanāca 15 plānās pankūkas.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu