Veselīgie krekerīši

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 glāze linsēklas
  • 1 /2 glāze sezama sēkliņas
  • 1 /2 glāze 5 sēklu maisījums, būtībā nepieciešams 2 glāzes dažādas sēkliņas,jebkādas
  • 1 glāze ūdens
  • 1 tēj. k. sāls
  • 1 ēd. k. eļļa mīklā un 1 ēd.k smērēšanai
  • 1 -2 glāzes rudzu milti
  • 1 ēd. k. medus

Pagatavošana

60 min.
  1. Traukā ieber sēkliņas, pievieno ūdeni, eļļu un medu, izmaisa. Pievieno sāli un, maisot pa karotītei, pievieno rudzu miltus. Mīklai jāsanāk mīcāmai, bet tā būs lipīga, kā mīklu jau samīca kamolā, tad milti jau gana.
  2. Apsedz un atstāj uz 20 minūtēm.
  3. Mīklu sadala 2 daļās. Ņem divus cepamā papīra gabalus un katru apsmērē ar eļļu, liek virsū mīklu un rullē plānu, lai mīkla nelīp pie ruļļa, to arī ieeļļo. Jo plānāk izrullē, jo labāk.
  4. Vienu mīklas gabalu es apbēru vēl ar garšvielām un ķimenēm, bet otru atstāju kā ir.
  5. Sagriež gabaliņos, jo ceptus nesanāks vairs sagriezt.
  6. Liek cepties ~ 180 grādos ~ 15-20 minūtes līdz cepumi sausi un viegli brūni.
  7. Gatavos cepumus atdala vienu no otra.
  8. Ļoti neparasti, interesanti un gardi krekerīši!
  9. Tā kā cepumi ir cieti un kraukšķīgi, tad mīkla jārullē loti plāna.
  10. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize