Veselīgie krekerīši

2012. gada 15. marts
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
60 min
1. Traukā ieber sēkliņas, pievieno ūdeni, eļļu un medu, izmaisa. Pievieno sāli un, maisot pa karotītei, pievieno rudzu miltus. Mīklai jāsanāk mīcāmai, bet tā būs lipīga, kā mīklu jau samīca kamolā, tad milti jau gana.
2. Apsedz un atstāj uz 20 minūtēm.
3. Mīklu sadala 2 daļās. Ņem divus cepamā papīra gabalus un katru apsmērē ar eļļu, liek virsū mīklu un rullē plānu, lai mīkla nelīp pie ruļļa, to arī ieeļļo. Jo plānāk izrullē, jo labāk.
4. Vienu mīklas gabalu es apbēru vēl ar garšvielām un ķimenēm, bet otru atstāju kā ir.
5. Sagriež gabaliņos, jo ceptus nesanāks vairs sagriezt.
6. Liek cepties ~ 180 grādos ~ 15-20 minūtes līdz cepumi sausi un viegli brūni.
7. Gatavos cepumus atdala vienu no otra.
8. Ļoti neparasti, interesanti un gardi krekerīši!
9. Tā kā cepumi ir cieti un kraukšķīgi, tad mīkla jārullē loti plāna.
10. Lai labi garšo!
Uz augšu