Buljona pīrādziņi, siera cepumi un ķimeņu standziņas

3 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 700 g miltu
  • 500 g margarīna
  • 210 g ūdens
  • 0.5 tējk. sāls
  • 1 tējk. cukura
  • 0.33 tējk. citronskābes
  • Ola pārziešanai
  • Pildījumam:
  • 400 g cepeša vai vārītas cūkgaļas
  • 300 g siera
  • 1 vārīta ola
  • 1 sīpols
  • 2 vārīti burkāni
  • 1 paciņa ķimeņu
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

90 min.
  1. Mīkla: Labi atdzesētu margarīnu sagriež šķēlēs, pievieno miltus, ar koka karoti saberž nedaudz valganā, birstošā masā, pielej aukstu ūdeni, kurā izšķīdinātas garšvielas.Ar karoti ātri visu samaisa, saveļ pikā, ar rokām nedzudzpiespiež un ļauj stāvēt 20-30 min. ledusskapī. Mīklu veltnē, pārkaisot ar miltiem, ieloka nelīdzenās malas un saloka akurātā klaipiņā, lai pēc galīgas izveltnēšanas būtu mazāk atgriezumu .No mīklas var gatavot saldus un sāļus cepumus, pīrādziņus un tortes.

    Manā gadījumā - buljona pīrādziņus, siera cepumus un ķimeņu standziņas.
    Mīkla: Labi atdzesētu margarīnu sagriež šķēlēs, pievieno mil...
  2. Pīrādziņiem samaļ cepeti un sīpolu, pierīvē vārītu olu un burkānu, drusku sāli, piparus un visu samīca. Gabalu mīklas izrullē plānu, izspiež ar glāzi aplīti, vidū liek pildījumu un malas ar pirkstiem aizspiež ciet. Pārsmērē ar olu un cep zeltaini brūnus.
    Pīrādziņiem samaļ cepeti un sīpolu, pierīvē vārītu olu un bu...
  3. Ķimeņu standziņām - izrullē mīklu , pārsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar ķimenēm un rupjo sāli.Tad sagriež strēmelēs, kuras pāris reižu "savērpj".liek uz pannas un cep viegli brūnas.
    Ķimeņu standziņām - izrullē mīklu , pārsmērē ar sakultu olu,...
  4. Siera cepumiem, tāpat izrullē plānu kā plāno pankūku, pārsmērē ar olu un pārkaisa ar sarīvētu sieru (kādu puscieto). Sagriež gabaliņos (kā nu patīk). Cep gatavus, kad siers nedaudz paliek brūns.
    Siera cepumiem, tāpat izrullē plānu kā plāno pankūku, pārsmē...
  5. Lai izdodas un labi garšo!
    Lai izdodas un labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ilze 2013. gada 22. janvāris 15:38
ļoti garšigi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize