Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Buljona pīrādziņi, siera cepumi un ķimeņu standziņas

2012. gada 11. marts
Foto: Gunta Adamoviča
Pagatavošana
90 min
1. Mīkla: Labi atdzesētu margarīnu sagriež šķēlēs, pievieno miltus, ar koka karoti saberž nedaudz valganā, birstošā masā, pielej aukstu ūdeni, kurā izšķīdinātas garšvielas.Ar karoti ātri visu samaisa, saveļ pikā, ar rokām nedzudzpiespiež un ļauj stāvēt 20-30 min. ledusskapī. Mīklu veltnē, pārkaisot ar miltiem, ieloka nelīdzenās malas un saloka akurātā klaipiņā, lai pēc galīgas izveltnēšanas būtu mazāk atgriezumu .No mīklas var gatavot saldus un sāļus cepumus, pīrādziņus un tortes.

Manā gadījumā - buljona pīrādziņus, siera cepumus un ķimeņu standziņas.
Foto: Gunta Adamoviča
2. Pīrādziņiem samaļ cepeti un sīpolu, pierīvē vārītu olu un burkānu, drusku sāli, piparus un visu samīca. Gabalu mīklas izrullē plānu, izspiež ar glāzi aplīti, vidū liek pildījumu un malas ar pirkstiem aizspiež ciet. Pārsmērē ar olu un cep zeltaini brūnus.
Foto: Gunta Adamoviča
3. Ķimeņu standziņām - izrullē mīklu , pārsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar ķimenēm un rupjo sāli.Tad sagriež strēmelēs, kuras pāris reižu "savērpj".liek uz pannas un cep viegli brūnas.
Foto: Gunta Adamoviča
4. Siera cepumiem, tāpat izrullē plānu kā plāno pankūku, pārsmērē ar olu un pārkaisa ar sarīvētu sieru (kādu puscieto). Sagriež gabaliņos (kā nu patīk). Cep gatavus, kad siers nedaudz paliek brūns.
Foto: Gunta Adamoviča
5. Lai izdodas un labi garšo!
Foto: Gunta Adamoviča
Uz augšu