Sākums > Receptes > Deserti

Citrusaugļu saldējums

2012. gada 9. marts
Foto: ELVI
Pagatavošana
50 min
1. Apelsīnam nogriež abus galus tiktāl, līdz atsegts ir apelsīna mīkstums. Liek to uz dēļa un virzienā no augšas uz leju ar asu nazi nogriež mizu līdz augļa sulīgajai daļai. Tad apelsīnam izgriež filejas, veicot iegriezumu gar daiviņu malām jeb miziņu, kas apelsīnu sadala daiviņās, līdz centram. Apelsīna filejas sagriež mazākos gabaliņos.
Foto: ELVI
2. Citronus pārgriež uz pusēm un izspiež sulu. Ar mazu un asu nazi izloba no citronu pusītēm mīkstumu un miziņas nesabojājot un necaurdurot mizu, jo tajos būs jāpilda pagatavotais saldējums.
Foto: ELVI
3. Saldējumu izņem no iepakojuma, liek bļodā. Ļauj nedaudz pakust. Tiklīdz saldējums ir nedaudz mīksts, iejauc tajā apelsīnu mīkstumu un pusi no citronu sulas.
Foto: ELVI
4. Pilda citronu pusītes un liek saldētavā. Recepte tapusi sadarbībā ar Evu Bodnieci.

Lai labi garšo!!
Uz augšu