Citrusaugļu saldējums

3 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 500 ml vaniļas plombīra saldējuma
  • 1 apelsīns
  • 4 citroni

Pagatavošana

50 min.
  1. Apelsīnam nogriež abus galus tiktāl, līdz atsegts ir apelsīna mīkstums. Liek to uz dēļa un virzienā no augšas uz leju ar asu nazi nogriež mizu līdz augļa sulīgajai daļai. Tad apelsīnam izgriež filejas, veicot iegriezumu gar daiviņu malām jeb miziņu, kas apelsīnu sadala daiviņās, līdz centram. Apelsīna filejas sagriež mazākos gabaliņos.
    Apelsīnam nogriež abus galus tiktāl, līdz atsegts ir apelsīn...
  2. Citronus pārgriež uz pusēm un izspiež sulu. Ar mazu un asu nazi izloba no citronu pusītēm mīkstumu un miziņas nesabojājot un necaurdurot mizu, jo tajos būs jāpilda pagatavotais saldējums.
    Citronus pārgriež uz pusēm un izspiež sulu. Ar mazu un asu n...
  3. Saldējumu izņem no iepakojuma, liek bļodā. Ļauj nedaudz pakust. Tiklīdz saldējums ir nedaudz mīksts, iejauc tajā apelsīnu mīkstumu un pusi no citronu sulas.
    Saldējumu izņem no iepakojuma, liek bļodā. Ļauj nedaudz paku...
  4. Pilda citronu pusītes un liek saldētavā. Recepte tapusi sadarbībā ar Evu Bodnieci.

    Lai labi garšo!!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti