Ķirbju, šampinjonu, tomātu biezzupa

5 1
Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

6 porcijas
  • 500 g ķirbja
  • 4 - 5 vidēja izmēra kartupeļi
  • 3 - 4 vidēja izmēra burkāni
  • 5 tomāti
  • 200 g šampinjonu
  • 1 zaļa paprika
  • 1.5 buljona kubiņi
  • Sāls
  • Pipari pēc garšas
  • Lauru lapa
  • Vidusjūras garšaugu maisījums

Pagatavošana

60 min.
  1. Katlu līdz pusei piepilda ar ūdeni, ūdenim pievieno garšvielas, buljona kubiņu un liek vārīties.
  2. Burkānus un kartupeļus nomizo, sagriež gabaliņos. Jo mazāki gabaliņi, jo ātrāk zupa būs gatava.
  3. Ķirbi sagriež nelielos kubiciņos un liek vārīties, pēc ~~ 10 minūtēm pievieno burkānu, vēl pēc 10 minūtēm pievieno kartupeļus.
  4. Tomātus, šampinjonus un papriku smalki sagriež un pievieno pārējām sastāvdaļām katlā.
  5. Kad viss sastāvdaļas ir kārtīgi izvārījušās tad zupa kārtīgi jāsablendē. Galvenais atcerēties izņemt lauru lapu pirms sāk blendēt. Jāblenderē, kamēr zupa paliek krēmīga un tajā nav gabaliņi.
  6. Šai zupai labi ir tas, ka neko īsti nevar pārvārīt.
  7. Man pirms pasniegšanas patīk zupu pārkaisīt ar dillēm un pievienot krējumu, bet tas ir gaumes jautājums.
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Svetlana 2012. gada 29. septembris 18:44
Paldies par recepti!Ljoti garshiiga zupa sanaaca :)))

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Zupas

Jaunākās receptes