Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Liellopu gaļas olīvas "bragjoli "

2012. gada 4. marts
Foto: Annija Prisjolkova Bottiglieri
Šis ir viens no tradicionālajiem maltiešu ēdieniem. Pirmo reizi pagaršoju pāris gadus atpakaļ un nesen saņēmos ari pati mājās pamēģināt, nav nemaz tik sarežģīti, bet Latvijā atrast piemērotu gaļu nav viegli, jo šķēlītēm jābūt tiešām plānām, lai viegli varētu izveidot rullīšus, bet arī gana biezām, lai rullējot nesaplīst. :)
Pagatavošana
45 min
1. Ņem vienu liellopu gaļas šķēli un liek uz dēlīša vai šķīvja.
2. Bekonu un sieru liek pa virsu liellopam.
3. Šampinjonu sagriež gabaliņos un liek pa virsu sieram.
4. Olas sagriež uz pusēm.
5. Virs šampinjoniem liek pusi olas, pievieno garšvielas un visu satin kopā tā, ka liellops ir ārpusē. Ja gaļas rullītis veras vaļā to var aiztaisīt ar zobu bakstāmo.
6. Procedūru atkārto ar visām gaļas šķēlēm.
7. Principā secībai, kā liek produktus virs gaļas nav nozīmes, kā nu katram labpatīkas.
8. Katlā ielej ūdeni, pievieno atlikušos šampinjonu gabaliņus un buljona kubiņu. Kad ūdens sāk vārīties tajā ievieto gaļas rullīšus. Ūdenim ir jānosedz visa gaļa.
9. Uz lēnas uguns visu vāra ~ 30 minūtes.
10. Man patīk jau sākumā pievienot kartupeļus, jo tad tie sasūcas ar mērci un iegūst patīkamu garšu, bet tas pēc katra brīvas izvēles.
11. Lai labi garšo!
Uz augšu