Šokolādes siera kūka

2012. gada 4. marts
Foto: Depositphotos
Ļoti bija sakārojies pašiverēt virtuvē un veikalā ieraudzīju mascarpone uz atlaidēm. Kad nu siers un jogurts bija nopirkts, tad bija jāsadomā arī pati kūka no mājās pieejamajām sastāvdaļām, rezultātā visa ģimene bija iesaistīta un visiem ļoti garšoja. :)
Pagatavošana
45 min
1. Cepumus smalki sadrupina.
2. Katliņā izkausē sviestu.
3. Olas baltumu atdala no dzeltenuma, baltumam pievieno 1 ēd. k. cukura un kārtīgi uzputo. Olas dzeltenumu sakuļ.
4. Visu pievieno cepumiem un liek kūkas formā (vislabāk ir forma ar noņemamām malām), cep cepeškrāsnī 250 grādos ~10 minūtes. Tad ļauj biskvītam atdzist, neņemot to ārā no formas.
5. Siera masa. Mascarpone sieru sajauc ar nutellu un jogurtu, no citrona izspiež sulu un pievieno masai. Visu maisa līdz ir izveidojusies viendabīga masa.
6. Želantīnu uzbriedina aukstā ūdenī.
7. ~200 ml karsta ūdens izkausē atlikušo cukuru un medu, ūdenim pievieno melno tēju (es liku vienu paciņu, paturēju apmēram 15 sekundes, tēja nav vajadzīga stipra, bet man patīk garša, ko tā piedod kūkai).
8. Kad tēja atdzisusi, tai pievieno uzbriedināto želantīnu un maisa līdz želantīns izšķīdis.
9. Tēju pievieno siera masai un visu kārtīgi samaisa. Masai ļauj nedaudz nostāvēties.
10. Kad biskvīts ir atdzisis, siera masu lej pa virsu un pārklāj ar pārtikas plēvi, liek ledusskapī.
11. Pēc kāda laika uzkaisa dekoram drupinātus cepumus un šokolādes skaidiņas.
12. Kūku var ēst pēc apmēram 8 stundām, bet labāk, ja ļauj nostāvēties līdz nākamajam rītam.
13. Lai labi garšo!
Uz augšu