Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Latviešu tautas ungāru gulašs

2012. gada 3. marts
Foto: Gundars (Barada)
Vienu dienu tika iepirkta gaļa kotletēm. Ilgi nevarēju sadūšoties malšanai. Tad atcerējos, ka nesen, viena dāmīte pieteicās pagatavot gulašu. Sen nebiju tādu miltūdeni ēdis. Tad nu slāju uz virtuvi un sāku burties.
Pagatavošana
240 min
1. Sākumā attīra gaļu no cīpslām un sagriež gabaliņos. Rakājoties pa pieliekamo, vajadzīgā trauka meklējumos, uzdūros sievas marinētajai paprikai un sievasmātes blanšetajiem tomātiem. Vajadzīgā recepte nu bij rokā!
2. Saliek gaļu traukā un iemaisa marinētajā paprikā. Ļauj, kādu laiku, pastāvēt. Tad nolej marinādi (citādi etiķis darīs savu), un liek sautēties.
3. Tālāk jūs jau visu zināt. Burkāni - ripiņās, pupiņas (nolejot un skalojot visus E), tomātu mērce, konservētie tomāti (bez marinādes), laurulapa, pipari, sāls, sagriezti sīpoli, puravs. Viss tas sautējas labu laiciņu.
Foto: Gundars (Barada)
4. Pēcāk tiek pievienots karsts ūdens, lai neapturētu gatavošanas procesu.
5. Viss tiek kārtīgi novārīts. Beigās var pārbaudīt garšu, kaut gan kārtīgs pavārs to zin negaršojot!

P.S. Tās divas garšvielas nepublicēšu. Lai nu paliek kāds gabaliņš intrigas! Vegeta tā nav. Šādus maisījumus lieto tie, kuri no gatavošanas neko nesaprot.

Labu apetīti!
Uz augšu