Vienkāršā kanēļkūka

5 1
Recepte ir šausmīgi vienkārša un kūka ir ārprātīgi garšīga un viegla.

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • Bisvkvītam:
  • 5 olas
  • 1 glāze cukurs
  • 1 glāze milti
  • 1 ēd. k kakao
  • 1 tēj. k. kanēļa
  • 1 ēd. k. cepamais pulveris
  • 3 ēd. k. ūdens
  • Garnēšanai:
  • 500 ml putukrējums (lai stingrāks, putojot pievieno putukrējuma stindzinātāju)
  • Nesalds ievārījums - dzērveņu vai brūkleņu
  • Saldētas vai svaigas ogas, ideāli ar svaigām zemenēm

Pagatavošana

60 min.
  1. Sietā ieber glāzi miltu, ēd. k. kakao, tēj. k. kanēli un ēd. k. cepamo pulveri. Izsijā un samaisa, lai viss viendabīgi sajaucas.
  2. 5 olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
  3. Baltumus puto. Kad tie sabiezē, pievieno 3 ēd. k. ūdens un glāzi cukura. Puto. Pievieno olu dzeltenumus un vēlreiz saputo.
  4. Pievieno miltu maisījumam un visu viegli iecilā. Nemaisīt cītīgi, jo tad kūka nebūs pufīga.
  5. Cep ~185 grādos kādas 25-30 minūtes.
  6. Gatavo biskvītu pārgriež uz pusēm, lai veidojas 2 biskvīti.
  7. Vienu daļu pārsmērē ar ievārījumu un putukrējumu. Uzliek otru biskvīta daļu. Pārsmērē ar putukrējumu un pārliek ar ogām.
  8. Garšō pēc rupjmaizes kārtojuma, tikai kūcīgāk.
  9. Lai labi garšo!

Komentāri

Inese 2012. gada 6. marts 14:17
loti garda kuka!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize