Vienkāršā kanēļkūka

2012. gada 2. marts
Foto: Zane C.
Recepte ir šausmīgi vienkārša un kūka ir ārprātīgi garšīga un viegla.
Pagatavošana
60 min
1. Sietā ieber glāzi miltu, ēd. k. kakao, tēj. k. kanēli un ēd. k. cepamo pulveri. Izsijā un samaisa, lai viss viendabīgi sajaucas.
2. 5 olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
3. Baltumus puto. Kad tie sabiezē, pievieno 3 ēd. k. ūdens un glāzi cukura. Puto. Pievieno olu dzeltenumus un vēlreiz saputo.
4. Pievieno miltu maisījumam un visu viegli iecilā. Nemaisīt cītīgi, jo tad kūka nebūs pufīga.
5. Cep ~185 grādos kādas 25-30 minūtes.
6. Gatavo biskvītu pārgriež uz pusēm, lai veidojas 2 biskvīti.
7. Vienu daļu pārsmērē ar ievārījumu un putukrējumu. Uzliek otru biskvīta daļu. Pārsmērē ar putukrējumu un pārliek ar ogām.
8. Garšō pēc rupjmaizes kārtojuma, tikai kūcīgāk.
9. Lai labi garšo!
Uz augšu