Citronu bezē torte

4 1

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • 10 olas
  • 200 g milti
  • 250 g cukurs
  • 230 g sviests
  • 4 citroni
  • 4 ēd. k. pūdercukurs
  • Sāls

Pagatavošana

150 min.
  1. Mīklas pagatavošana.Izsijā miltus, pievieno 100 g cukura, 80 g sviesta un divus sakultus olas dzeltenumus, kam pierīvēta citrona miziņa. Samaisa un ieliek šķipsniņu sāls. Kārtīgi samīca, ietin pārtikas plēvē un vismaz stundu tur ledusskapī.
  2. Pildījuma pagatavošana. 3 olas sajauc ar 150 g cukura. Pievieno divu citronu miziņas.
  3. Izkausē 150 g sviesta un pievieno masai. Pielej viena citrona sulu. Rūpīgi samaisa, lai nav kunkuļu.
  4. Bezē pagatavošana. 3 ēd. k. pūdercukura pievieno 5 olu baltumus, kas pirms tam paturēti ledusskapī. Kuļ vismaz 5-10 minūtes, līdz veidojas bieza, viendabīga masa.
  5. Tortes pagatavošana. Mīklu izrullē, ieklāj cepamtraukā, kurā ielikts cepamais papīrs, un ielej pildījuma masu.
  6. Cep cepeškrāsnī 180°C ~30 minūtes. Pēc tam uz tortes uzliek bezē masu un cep vēl 20 minūtes.
  7. Pirms pasniegšanas atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz ar siltu tēju.
  8. Lai labi garšo!

Komentāri

nuuu 2012. gada 20. augusts 11:10
Varbūt pildījumam, kas trūkt.. MILTI ??? no ka cita tur radisies kunkuli.
Paldies, tam kas ielika recepti.. iztereju naudu un neka nesanaca
cepēja 2012. gada 6. marts 20:30
zādzība vai ne zādzība, bet recepte l;aba un noderīga!
paldies

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti