Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu sacepums ar vistas fileju

2012. gada 28. februāris
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
90 min
1. Kartupeļus nomizo un sagriež planas šķēlītēs.
2. Uz panas nedaudz apcep (aprauj) fileju ar garšvielām, kura sagrieztam mazos gabaliņos vai strēmelītēs.
3. Tad nepieciešam stikla trauks, kuru var likt cepeškrāsnī. Tajā izkārto pusi no kartupeļu daudzuma un apkaisa ar kartupeļu garšvielām. Tad pa virsu kartupeļiem izkārto filejas gabaliņus un tad atkal atlikušos kartupeļus. Nobeiguma kartojumam parlej pa visam nedaudz, nedaudz eļļu un atkal kartupeļus parkaisa ar garšvielām.
4. Trauku liek cepeškrāsnī un cep 200°C ~1 h.
5. Kad sacepums jau cepas 30 min, to pārlej ar saldo krējumu. Un cep atlikušās 30 min.
6. Kad sacepums izcepies, cepeškrāsni izslēdz, sacepumam pārkaisa pāri sarivētu sieru un liek atpakaļ krāsnī izkust uz 5 min.
7. Labu apetīti!
Uz augšu