Sākums > Receptes > Deserti

Selgas zefīrkūciņas

2012. gada 26. februāris
Foto: Sintija Gruze
Pagatavošana
30 min
1. Ar šīm kūciņām iespējams ļoti variēt, jo var izmantot dažādu garšu Selgas cepumus, iebiezināto pienu un arī zefīrus. Var kombinēt kā tīk pēc sirds patikas, bet tā kā man tie Laimas krējuma zefīri šķiet pārāk saldi, tad parasti izmantoju dzērveņu zefīrus, jo tie tad piedod nedaudz rūgtumiņu un kūciņas nav tik ārkārtīgi saldas. Ar iebiezināto pienu - to var ņemt gan parasto balto, gan ar kakao - kā sirds kāro. Selgas cepumus arī var izmatot dažādus, bet es parasti ņemu vai nu parastos vai šokolādes.
2. Sākumā sagatavo masu - ieliek traukā sviestu un maisa kamēr kļūst mīksts (var arī ielikt traukā jau agrāk un paturēt istabas temperatūrā, lai izkūst pats), pievieno iebiezināto pienu un sadrupina selgas cepumus (300g).
Foto: Sintija Gruze
3. Visu samaisa.
Foto: Sintija Gruze
4. Pēc tam ņem zefīrus un pārējos Selgas cepumus (24 gab.) un veido kūciņas. Uz cepuma uzklāj pikuci masas, virsū liek zefīra pusīti un piespiež nedaudz. Man sanāca 24 kūciņas, taču tas, cik daudz masas liekat uz cepuma, paliek jūsu ziņā.
Foto: Sintija Gruze
5. Tad nu kūciņas gatavas! Pavisam vienkārši un ātri. Kūciņas var pasniegt uzreiz, taču labāk tās garšo, ja ir uz pāris stundām ieliktas ledusskapī, tad masa smuki sacietē un kūciņas ir saturīgākas.
Foto: Sintija Gruze
6. Lai labi garšo!
Uz augšu