Lēcu salāti ar halloumi sieru

5 1
Kolekcijas: Veģetārās
Man ļoti garšo siers salātos, un halloumi (jeb "grieķu mocarella") bija burvīgs atklājums. Esmu redzējusi līdzīgas receptes ar kinvu vai kuskusu, bet lēcas man garšo labāk. Halloumi ir nedaudz pagrūti atrast, bet noteikti ir tā vērts - tas ir cepamsiers, kuram var pievienot visdažādākās garšvielas un tādējādi variēt ēdiena garšu. Uzmanību - siers gan ir sāļš "pēc dabas" un nepavisam nav no liesajiem!

Sastāvdaļas

2 porcijas
  • 200 g tumšo lēcu (brūnās vai Puy)
  • 100 g halloumu siera
  • 2 šalotes vai 1 sarkanais sīpols
  • Liels tomāts
  • Pētersīļi (maza buntīte)
  • 1 /2 tējk. kaltēta oregano
  • Šķipsna kajēnes piparu
  • 4 ēd. k. olīveļļas
  • 1 ēd. k. balsamiko etiķa
  • Sāls

Pagatavošana

40 min.
  1. Lēcas vēlams izmērcēt ūdenī vismaz 4 stundas, vai labāk uz nakti. Tad vāra apmēram pusstundu, sāli pievieno pašās vārīšanās beigās. Kad gatavas, nokāš un atdzesē.
  2. Kamēr vārās lēcas, sīki sagriež tomātu, sīpolus un pētersīļus, sajauc visu salātu bļodā.
  3. Nelielos gabaliņos sagriež sieru, pārslaka ar 2 ēd. k. olīveļļas, oregano un kajēnes pipariem. Samaisa kārtīgi, lai garšvielas ir apkārt visiem siera gabaliņiem. Pannā uzkarsē ēd. k. eļļas un maisot apcep sieru no visām pusēm (apmēram 7 minūtes).
  4. Kad siers gatavs, to sajauc kopā ar sagrieztajiem dārzeņiem un lēcām, pārlej ar ēd. k. olīveļļas, etiķi un pievieno sāli pēc garšas.
  5. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti