Tom kha kai taizemiešu kokosriekstu piena un vistas zupa

4 1

Sastāvdaļas

  • 800 ml kokosriekstu piens
  • 100 ml ūdens
  • 200 g vistas fileja
  • 1 šalotes sīpols
  • 150 g austersēnes (vai šampinjoni)
  • 2 citronzāles stublāji
  • Galangals (neliels gabaliņš)
  • 8 laima lapas
  • 1 čili pipars
  • 4 tēj. k. brūnais cukurs
  • 4 ēdamkarote zivju mērces
  • Sula no ½ laima
  • 100 grami ķiršu tomātu

Pagatavošana

30 min.
  1. Vistu sagriež nelielos kumosa lieluma gabaliņos.
    Vistu sagriež nelielos kumosa lieluma gabaliņos.
  2. Sīpolu sagriež palielos gabalos.
  3. Galangalu sagriež šķēlītēs.
  4. Citronzāles stublāju pārgriež vertikāli uz pusēm un katru pusi sagriež palielos gabalos.
  5. Laima lapām noplēš vidējo lapas stiegru.
  6. Čili pārgriež uz pusēm, notīra sēklas un smalki sagriež.
  7. Austersēnes sagriež nelielos gabalos.
    Austersēnes sagriež nelielos gabalos.
  8. Kastrolī ielej kokosriekstu pienu un ūdeni, apmaisa.
    Kastrolī ielej kokosriekstu pienu un ūdeni, apmaisa.
  9. Kad piens sāk vārīties, pievieno vistas gabaliņus. Apmaisa un vāra 1-2 minūtes.
    Kad piens sāk vārīties, pievieno vistas gabaliņus. Apmaisa u...
  10. Pievieno sīpolu, sēnes, citronzāli, laima lapas, galangalu, čili, brūno cukuru, zivju mērci. Vāra apmēram 5 minūtes.
    Pievieno sīpolu, sēnes, citronzāli, laima lapas, galangalu,...
  11. Kad vistas gaļa jau gatava, pievieno laima sulu un tomātus.
  12. Nogriež uguni, uzliek kastrolim vāku un pāris minūtes ļauj visam labi ievilkties.
    Nogriež uguni, uzliek kastrolim vāku un pāris minūtes ļauj v...
  13. !!! Čili pipara vietā var pievienot Exotic Food Sriracha aso čili mērci. Garšas nianšu regulēšanai var pievienot vairāk Zivju mērces, it īpaši, ja vēlaties sāļāku zupu.
  14. Lai labi garšo!

Komentāri

sintija 2014. gada 2. marts 19:28
Mmmm....zupa izcilnieks,un varieet var gan ar vistu,gan juuras produktiem
STYX 2013. gada 25. janvāris 18:58
emmm. Noskaidrosim - galangals pieder pie ingveriem. Garšas ziņā stiprāks nekā parastais ingvers. Taču, ja slinkums skriet pa visu Rīgu, meklējot, kur atrast šo bumbuli, ņemam ingveru.
xxx 2012. gada 19. maijs 20:08
no sērijas "ja ledusskapī nekā nav, ņemam laša fileju..."

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas