Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Karpai pilns puncītis ar garnelēm

2012. gada 14. februāris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Mamma gatavo šitādu ņammu, tad nu sadomāju pats pagatavot un domāju - gan jau recepti te apskatīšu, a nekā! Dabūju mammai zvanīt!
2. Ņem karpu, svaigu, protams, iegriež vienā sānā gar galvu, griež muguru pušu, ver vaļā un atbrīvo no pārtikā nelietojamajiem orgāniem.
3. Ieziež ar sāli, apkaisaar pipariņiem, saliek puncī garneles un kādu ķiploka daiviņu, ver ciet un met uz palielākas pannas virsū. Panna parastā nevis tā, kas paredzēta cepeškrāsnij.
4. Aplejam ar saldo krājumu un uz lēnas uguns sautē ~20 minūtes. Kreiso sānu ieskaita un mēģinam prātīgi apgriezt karpu uz otriem sāniem tā, lai garneles neizbirst. 4) Sautē vēl ~20 minūtes, tikai šoreiz ik pa brīdim aplej jau gatavo sānu ar šķidrumiņu
5. ~10 minūtes pirms finiša pielej viena citrona sulu.
6. Kad zivs gatava, pārliek uz šķīvi un pārkaisa ar zaļumiem. Ideāli ar rīsiem un viegliem zaļajiem salātiem.
7. Lai labi garšo!
Uz augšu