Sākums > Receptes > Pamatēdieni

„Teriyaki” vistas voks

2012. gada 8. februāris
Foto: Ilze Eiduka
Pagatavošana
75 min
1. Vistas fileju sagriež kumosa lieluma gabaliņos.
Foto: Ilze Eiduka
2. Pagatavo marinādi vistas gaļai – samaisa kopā smalki kapātu ķiploku un ingveru, 3 ēd. k.Teriyaki marinādes un 2 ēd. k.kartupeļu cietes.
3. Marinādi pievieno vistas gaļai un labi apmaisa.
4. Marinē ne mazāk kā 15 minūtes,
Foto: Ilze Eiduka
5. Sagriež sīpolu, saldo piparu un cukini.
6. Saldētās pupiņu pākstis aplej ar verdošu ūdeni un notecina.
Foto: Ilze Eiduka
7. Atsevišķā traukā samaisa kopā 4 ēd. k. Teriyaki marinādes, 1 ēd. k. kartupeļu cietes un 150 ml ūdens,
Foto: Ilze Eiduka
8. Pannā uzkarsē eļļu un apcep vistas gabaliņus. Kad tie ir gatavi, tos noņem no pannas.
Foto: Ilze Eiduka
9. Pannu notīra. Uzkarsē eļļu un tajā apcep sīpolus.
10. Kad sīpoli kļuvuši caurspīdīgi, pievieno cukini, saldo piparu un pupiņu pākstis.
11. Maisot cep, līdz dārzeņi ir viegli apcepušies, bet tomēr vēl nedaudz kraukšķīgi.
12. Tad pievieno vistas gabaliņus. Visu labi apmaisa.
13. Pannas saturam pievieno Teriyaki marinādes, kartupeļu cietes un ūdens maisījumu.
Foto: Ilze Eiduka
14. Apmaisot karsē ~ 1 minūti, līdz mērce ir sabiezējusi.
Foto: Ilze Eiduka
15. Pasniedz siltu, ieteicams ar siltiem rīsiem.
* Vistas gaļas vietā var izmantot arī liellopa fileju vai garneles.

Labu apetīti!
Uz augšu