Kunāfa

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 paka Kataifi mīkla (var nopirkt stokmanā)
  • 200 g sviests izkausēts
  • 1 /2 gl cukurs
  • 1 gl ūdens
  • 1 /2 sula no citrona
  • 1 /4 gl blanšētas un sasmalcinātas mandeles un pistācijas
  • 5 ēd. k. Valrieksti, sasmalcināti
  • 2.5 ēd. k. cukurs
  • 1 /4 tēj. k. kanēlis
  • 800 g Ricotta siers (ja nav, der arī Mascarpone)
  • Sviests pannas ietaukošanai

Pagatavošana

180 min.
  1. Uzvāra ūdeni ar cukuru un citrona sulu, tad turpini vārīt uz lēnas uguns 15-20 minūtes, līdz šķidrums sasniedz sīrupa konsistenci.
  2. Noņem no uguns un ļauj atdzist,
  3. Uzsilda plīti līdz 180 grādiem.
  4. Lielā bļodā lēnām atkausē kataifi mīklu un tad kārtīgi sajauc ar izkausēto sviestu.
  5. Ietauko cepamo pannu ar sviestu, ieliec tajā pusi no mīklas un piespiež to pie pannas.
  6. Noklāj mīklu ar siera gabaliņiem, tad uzliek nākamo kārtu ar lielāko daļu palikušās mīklas un maigi to piespiež.
  7. Uzkaisa masai riekstus, kanēli, cukuru, tad uzliek pāri palikušo mīklu plānā kārtiņā un kārtīgi saspiež.
  8. Cep cepeškrāsnī ~30-40 minūtes, līdz kunāfa ir zeltaini brūna,
  9. Izņem karstu kunāfu no plīts un aplej to ar cukura sīrupu,
  10. Atļauj sacepumam pilnībā atdzist, liek uz šķīvja, apgriežot otrādi. Dekorē ar riekstiem,
  11. * Kunāfu parasti pasniedz uzsildītu, jo tad siers garšo labāk.
  12. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti