Kunāfa

2012. gada 6. februāris
Foto: neesmusuns
Pagatavošana
180 min
1. Uzvāra ūdeni ar cukuru un citrona sulu, tad turpini vārīt uz lēnas uguns 15-20 minūtes, līdz šķidrums sasniedz sīrupa konsistenci.
2. Noņem no uguns un ļauj atdzist,
3. Uzsilda plīti līdz 180 grādiem.
4. Lielā bļodā lēnām atkausē kataifi mīklu un tad kārtīgi sajauc ar izkausēto sviestu.
5. Ietauko cepamo pannu ar sviestu, ieliec tajā pusi no mīklas un piespiež to pie pannas.
6. Noklāj mīklu ar siera gabaliņiem, tad uzliek nākamo kārtu ar lielāko daļu palikušās mīklas un maigi to piespiež.
7. Uzkaisa masai riekstus, kanēli, cukuru, tad uzliek pāri palikušo mīklu plānā kārtiņā un kārtīgi saspiež.
8. Cep cepeškrāsnī ~30-40 minūtes, līdz kunāfa ir zeltaini brūna,
9. Izņem karstu kunāfu no plīts un aplej to ar cukura sīrupu,
10. Atļauj sacepumam pilnībā atdzist, liek uz šķīvja, apgriežot otrādi. Dekorē ar riekstiem,
11. * Kunāfu parasti pasniedz uzsildītu, jo tad siers garšo labāk.
12. Lai labi garšo!
Uz augšu