Sākums > Receptes > Deserti

Citrusaugļa - jogurta kēkss

2012. gada 4. februāris
Foto: Anitra Zīle
Pagatavošana
60 min
1. Vienā bļodā sajauc miltus, cepamo pulveriun sāli.
2. Otrā bļodā ar mikseri sakuļ olas ar cukuru un vanilīncukuru, tad pievieno jogurtu un citruss augļa miziņu vai sulu, tad visu sakuļ.
3. Jogurta un olu masai pakāpeniski (pa 3-4 ēd. k.) pievieno miltu maisījumu, katrā reizē ar mikseri mazliet sakuļot, lai neveidojas kunkuļi. Ilgi miksēt nedrīkst!
4. Beigās pakāpeniski pielej eļļu un rūpīgi izmaisa ar koka karoti, lai masa būtu vienmērīga.
5. Lej ietaukotā cepamajā pannā ar caurumu pa vidu. Cep 50 minūtes 170 grādos.
6. Lai labi garšo!
Uz augšu