Latviskots ābolu pīrāgs

3 1

Sastāvdaļas

  • 3 glāze/s kviešu miltu
  • 375 g augu tauku vai cepamā margarīna
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 2 olas
  • 5 ēd. k. auksta ūdens
  • 1 ēd. k. galda etiķa
  • Pildījumam:
  • 1 svaigs ābols
  • Saldēti vai svaigi rabarberi
  • 2 ēd. k. saldētu jāņogu
  • 1 glāze/s cukura

Pagatavošana

60 min.
  1. Ņem miltus, ieber bļodā, piciņās saplucina margarīnu, šķipsniņu sāls, 1 olu, 5 ēd. k. aukstu ūdeni, 1 ēd. k. galda etiķi un visu samīca.
    Ņem miltus, ieber bļodā, piciņās saplucina margarīnu, šķipsn...
  2. Ieliek, uz pusstundu vai ilgāk ledusskapī, jo mīklu vajag atdzesētu. Mīklu sadala aptuveni 3 daļās.
  3. Ņem kūku veidni (tā var būt arī četrstūra formas), ietauko, izkaisa ar miltiem un klāj iekšā plāni izrullētu mīklu (1 daļu), tā lai malas ir 2 cm pāri. Maliņas mīklai apspaida apkārt, veidojot tādu kā apmalīti.
  4. Pildījumam var ņemt ne tikai nomizotus, sagrieztus ābolus, bet arī rabarberus, zemenes, ķiršus jāņogas, upenes- nu, vārdu sakot, ko tik vēlas. Manā gadījumā ir ņemti saldēti rabarberi un jāņogas, kā arī viens svaigs, sagriezts ābols.
  5. Ņemot saldētas ogas, labāk tās atkausēt un nosusināt, lai netek pa malām sula, cepot.
    Ņemot saldētas ogas, labāk tās atkausēt un nosusināt, lai ne...
  6. Tad vienmērīgi pārliek visu mīklai, pārkaisa glāzi cukura. Ja garšo, var arī kanēli.
  7. Atkal ņem daļu mīklas, izrullē, pārklāj pāri pildījumam, tā, lai malas var saspiest kopā. Vispār pildījums jāliek tā, lai būtu drusku atstatus no malām, jo ,ja mīkla kļūs malās slapja, nevarēs salipināt kopā malas.
  8. Trešo mīklas daļu izrullē, sagriež strēmelēs un liek pāri visam, malas nostiprinot. Var taisīt ''režģi'', var netaisīt neko.
  9. Pēc tam sakuļ olu un pārsmērē visam pāri.
  10. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem un liek cepties. Uz beigām var grādus pagriezt uz 220 vai vairāk, lai tāds smuki brūns paliek. Gatavs tad, kad mīkla zeltaini brūna. Kad izcepts, noņem formu un pasniedz ar aukstu pienu.

    Labu apetīti!
    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem un liek cepties. Uz bei...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize