Augļu kūka ar drumstalām un vaniļas mērci

5 1

Sastāvdaļas

  • Kūkas sastāvs:
  • 270 g miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 /4 tējk. sāls
  • 90 g mīksta sviesta
  • 180 g cukura
  • 4 olas baltumi
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 1 /2 tējk. citronskābes
  • 3 ēd. k. skābā krējuma
  • 60 ml piena
  • 270 g dažādu ogu
  • Drumstalām
  • 3 ēd. k. mīksta sviesta
  • 60 g brūnā cukura
  • 45 g miltu
  • 1 tējk. kanēļa

Pagatavošana

60 min.
  1. Izsijā miltus, pievieno cepamo pulveri un sāli un sajauc visu kopā.
  2. Sakuļ sviestu un cukuru ar mikseri līdz vieglai konsistencei.
  3. Pievieno olu baltumus un kuļ līdz masa kļūst gaisīga.
  4. Pievieno vaniļas cukuru, citronskābi un skābo krējumu un kārtīgi sajauc.
  5. Pamazām pievieno miltu, cepamā pulvera un sāls maisījumu.
  6. Pamazām pievieno arī pienu.
  7. Kārtīgi izmaisa. Jo vairāk maisīs, jo gaisīgāka kūka sanāks.
  8. Pusi no iegūtās mīklas klāj pannā.
  9. Vienmērīgā kārtā klāj ogas.
  10. Visam pāri klāj atlikušo mīklu.
  11. Atsevišķā traukā pagatavo drumstalas, sajaucot kopā visas norādītās sastāvdaļas.
  12. Drumstalas pārber pāri kūkai un liek cepeškrāsnī. Cep apmēram 35-40 minūtes 200 grādos līdz kūka ir gaiši brūna.
    Var pasniegt gan siltu, gan atdzisušu. Īpaši labi garšos kopā ar vaniļas mērci!

    Lai labi garšo!
    Drumstalas pārber pāri kūkai un liek cepeškrāsnī. Cep apmēra...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

WoW! 2016. gada 22. janvāris 17:18
Perfekta recepte! Gatavošu! Vienkārši Super! Malace!
Spilva 2016. gada 22. janvāris 17:07
Protams, ka var! Bet ja neizmanto brūno cukuru, tad izmanto parasto! Nevienu citu cukuru, kā brūno vai parasto! Lai labi garšo, Dana!
Dana 2012. gada 11. novembris 13:01
Brūno cukuru var aizstāt ar parasto cukuru?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize