Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Augļu kūka ar drumstalām un vaniļas mērci

2012. gada 24. janvāris
Foto: Spilva
Pagatavošana
60 min
1. Izsijā miltus, pievieno cepamo pulveri un sāli un sajauc visu kopā.
2. Sakuļ sviestu un cukuru ar mikseri līdz vieglai konsistencei.
3. Pievieno olu baltumus un kuļ līdz masa kļūst gaisīga.
4. Pievieno vaniļas cukuru, citronskābi un skābo krējumu un kārtīgi sajauc.
5. Pamazām pievieno miltu, cepamā pulvera un sāls maisījumu.
6. Pamazām pievieno arī pienu.
7. Kārtīgi izmaisa. Jo vairāk maisīs, jo gaisīgāka kūka sanāks.
8. Pusi no iegūtās mīklas klāj pannā.
9. Vienmērīgā kārtā klāj ogas.
10. Visam pāri klāj atlikušo mīklu.
11. Atsevišķā traukā pagatavo drumstalas, sajaucot kopā visas norādītās sastāvdaļas.
12. Drumstalas pārber pāri kūkai un liek cepeškrāsnī. Cep apmēram 35-40 minūtes 200 grādos līdz kūka ir gaiši brūna.
Var pasniegt gan siltu, gan atdzisušu. Īpaši labi garšos kopā ar vaniļas mērci!

Lai labi garšo!
Foto: Spilva
Uz augšu