Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Puri (poori) indiešu pufiki :)

2012. gada 22. janvāris
Foto: Sandra Sharma
Pagatavošana
30 min
1. Bļodā ieber miltus un sāli.
Foto: Sandra Sharma
2. Mīklai pamazām pievieno ūdeni, līdz veidojas lokāma mīkla.
Foto: Sandra Sharma
3. Pievieno to pamazām un mīca. Var pievienot arī 1 ēd. k eļļu.
4. Mīklu mīca līdz mīkla nelīp pie rokām.
Foto: Sandra Sharma
5. Sadala visu mīklu vienādās daļās un saveļ bumbiņās.
Foto: Sandra Sharma
6. Sarullē ar mīklas rulli plācenīšos, bet ne pārāk plānos.
Foto: Sandra Sharma
7. Ielej fritējamā katlā vai vienkārši katlā eļļu. Uzkarsē.
Foto: Sandra Sharma
8. Iemet eļļā puri "pankūciņu".
9. Cep to līdz tas paliek zeltaini brūns vai tumšāki brūns (kā jums labāk patīk).
Foto: Sandra Sharma
10. Izņem gatavo purīti no eļļas ar putukaroti un noliek uz papīra dvieļa vai sieta, lai nosusinās liekā eļļa.
Foto: Sandra Sharma
11. Labu apetīti!
Uz augšu