Puri (poori) indiešu pufiki :)

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 glāze kviešu miltu
  • 1 /4 tējk. sāls
  • 1 /2 glāze ūdens

Pagatavošana

30 min.
  1. Bļodā ieber miltus un sāli.
    Bļodā ieber miltus un sāli.
  2. Mīklai pamazām pievieno ūdeni, līdz veidojas lokāma mīkla.
    Mīklai pamazām pievieno ūdeni, līdz veidojas lokāma mīkla.
  3. Pievieno to pamazām un mīca. Var pievienot arī 1 ēd. k eļļu.
  4. Mīklu mīca līdz mīkla nelīp pie rokām.
    Mīklu mīca līdz mīkla nelīp pie rokām.
  5. Sadala visu mīklu vienādās daļās un saveļ bumbiņās.
    Sadala visu mīklu vienādās daļās un saveļ bumbiņās.
  6. Sarullē ar mīklas rulli plācenīšos, bet ne pārāk plānos.
    Sarullē ar mīklas rulli plācenīšos, bet ne pārāk plānos.
  7. Ielej fritējamā katlā vai vienkārši katlā eļļu. Uzkarsē.
    Ielej fritējamā katlā vai vienkārši katlā eļļu. Uzkarsē.
  8. Iemet eļļā puri "pankūciņu".
  9. Cep to līdz tas paliek zeltaini brūns vai tumšāki brūns (kā jums labāk patīk).
    Cep to līdz tas paliek zeltaini brūns vai tumšāki brūns (kā...
  10. Izņem gatavo purīti no eļļas ar putukaroti un noliek uz papīra dvieļa vai sieta, lai nosusinās liekā eļļa.
    Izņem gatavo purīti no eļļas ar putukaroti un noliek uz papī...
  11. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize