Citrona salātu mērce

4 1
Citrona salātu mērce
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 2 citronu sula
  • Olīveļļa
  • Ollīveļļa ar čili
  • 4 - 6 daiviņas ķiploka
  • 1 tējk. sāls
  • 1 tējk.cukurs
  • Kaltēti vai svaigi sasmalcināti garšaugi

Pagatavošana

10 min.
  1. Citronus izpeldina verdošā ūdenī-lai sulīgāki un izspiež sulu. Iepilda nelielā trauciņā vai burciņā ar vāciņu.
  2. Pievieno ķiplokspiedē izspiestus ķiplociņus, sāli un cukuru, kā arī svaigus vai kaltētus, sasmalcinātus garšaugus.
  3. Tad pievieno čili olīveļļu - aptuveni 1/3-1/4 no trauciņā jau esošā tilpuma un atlikušo tilpumu piepilda ar olīveļļu - tā ka sanāk eļļu un sulas atiecība veidojas gandrīz viens pret viens - citrona sula mazliet dominē.
  4. Ja nemīl asu - čili eļļu var neizmantot -izmantojot tikai parsto olīveļļu.
  5. Noslēdz trauciņu un aktīvi sakrata. Var lietot uzreiz - ļaujot gan pāris minūtes ievilkties-piemēram, kamēr sagatavo salātu sastāvdaļas.
  6. Pirms pārlej mērci salātiem - veinmēr sakratīt!
  7. Atlikušo mērcīti var glabāt ilgi - pat mēnesi- noteikti.
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas