Sākums > Receptes > Uzkodas

Citrona salātu mērce

2012. gada 19. janvāris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
10 min
1. Citronus izpeldina verdošā ūdenī-lai sulīgāki un izspiež sulu. Iepilda nelielā trauciņā vai burciņā ar vāciņu.
2. Pievieno ķiplokspiedē izspiestus ķiplociņus, sāli un cukuru, kā arī svaigus vai kaltētus, sasmalcinātus garšaugus.
3. Tad pievieno čili olīveļļu - aptuveni 1/3-1/4 no trauciņā jau esošā tilpuma un atlikušo tilpumu piepilda ar olīveļļu - tā ka sanāk eļļu un sulas atiecība veidojas gandrīz viens pret viens - citrona sula mazliet dominē.
4. Ja nemīl asu - čili eļļu var neizmantot -izmantojot tikai parsto olīveļļu.
5. Noslēdz trauciņu un aktīvi sakrata. Var lietot uzreiz - ļaujot gan pāris minūtes ievilkties-piemēram, kamēr sagatavo salātu sastāvdaļas.
6. Pirms pārlej mērci salātiem - veinmēr sakratīt!
7. Atlikušo mērcīti var glabāt ilgi - pat mēnesi- noteikti.
8. Lai labi garšo!
Uz augšu