Sākums > Receptes > Deserti

Pilngraudu auzu pārslu deserts ar augļiem

2012. gada 11. janvāris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavosim ļoti vienkāršu un gardu desertu, kas būs arī veselīgs.
Šim desertam būs divi varianti, viens būs ar svaigiem augļiem, bet otrs no žāvētiem. Protams, katrs var pievienot pēc savām vēlmēm augļus, kas garšo, derēs dažādi, tikai jāņem vērā, ka skābeniem augļiem jāpievieno medus, bet saldiem nē un skābiem augļiem jāpievieno mazliet vairāk želatīns kā saldiem.
Pagatavošana
150 min
1. Svaigo augļu deserts.
2. Sākumā apgrauzdē 5 ēd.k pilngraudu auzu pārslas un 4 ēd.k saulespuķu sēkliņas līdz gaiši brūnas.
3. 1 kivi un vienu banānu sablenderē, pievieno 2 ēd.k medu un 250ml tīrkultūru vai kefīru.(man bija tīrkultūra)
4. Visu šo sablenderē un iemaisa ar saulespuķu sēkliņām un auzu pārslām.
5. 50 ml pienā iemaisa 2 tēj.k Santa Maria želatīnu.
6. Uzbriedina, uzsilda, izmaisa līdz izšķīst un iemaisa desertā.
7. Liek ledusskapī uz 2 stundām.
8. Pēc tam ķeramies pie ēšanas.
9. Žāvēto augļu deserts
10. 5 ēd.k pilngraudu auzu pārslas un 4 ēd.k saulespuķu sēkliņas apgrauzdē.
11. 8 dateles un 8 žāvētās plūmes sablenderē ar 250ml kefīru vai tīrkultūru, iemaisa apgrauzdētās auzu pārslas un saulespuķu sēkliņas.
12. 40 ml pienā iemaisa 1 tēj.k želatīnu, uzbriedina, uzsilda, izmaisa līdz izšķīst.
13. Iemaisa desertā.
14. Liek ledusskapī uz 2 stundām.
15. Labu apetīti!
Uz augšu