Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vecais labais kuģēlis

2012. gada 9. janvāris
Foto: Shutterstock.com
Kuģēlis jeb kuģelis - gards kartupeļu un cauraudzīša sacepums ir vienlīdz iecienīts gan latviešu, gan lietuviešu virtuvēs.
Pagatavošana
60 min
1. Nomizo kartupeļus, sagriež gaļiņu, nomizo sīpolus.
Foto: TeddyWife
2. Kartupeļus sarīvē, pievieno smalki sagrieztus sīpolus, gaļiņu. Olas sakuļ un pievieno klāt. Neaizmirst par sāli un pipariem. Visu samaisa.
Foto: TeddyWife
3. Masu pārlej cepamtraukā un cep 200 grādos 40-60 min. līdz kartupeļu virsiņa ir skaisti zeltaina. Cepšanas ilgums atkarīgs no sacepuma biezuma - jo biezāks, jo ilgāk cepsies.
Foto: TeddyWife
4. Pasniedz ar biezpienu vai sīpolu-krējuma mērci.
5. Labu apetīti!
Uz augšu