Dārzeņu musaka

2012. gada 9. janvāris
Foto: Ilze Martuseviča
Pagatavošana
80 min
1. Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs.
2. Apcep eļļā uz lēnas uguns tā, lai eļļa iesūktos kartupeļos,bet tie nedrīkst palikt brūni.Kartupeļus liek uz šķīvja.
3. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sasmalcina.Cep eļļā, līdz tie mīksti.
4. Burkānus nomizo un sagriež mazos gabaliņos,pievieno sīpoliem un ķiplokiem,cep dažas minūtes.
5. Pievieno konservētos tomātus, piparus, kanēli,buljona kubiņu.Uzliek vāku, sautē 12-15 min. pievieno pētersīļus.
6. Gatavo mērci:
7. katliņā uzkarsē 500 gr pienu.Miltus samaisa ar 200 gr piena.Karsto pienu ieiezina ar miltu un piena maisījumu. Vairākkārt apmaisot vāra apmēram 5 min. Pievieno taukvielas,muskatriekstu un sāli. Katlu noņem no uguns un pievieno rīvēto sieru.
8. Pusi no kartupeļiem izklāj cepamā trauka dibenā.Pamīšus liek dārzeņu sautējuma, siera mērces un atlikušo kartupeļu kārtas.Augšējā kārtā jābūt siera mērcei.
9. Musaku cep krāsns apakšējā daļā 200 grādos apmēram 45 min. Pasniedz karstu!
10. (Pirmajā brīdī izliekās diezgan pagrūti un liela ķēpa,nu nedzudz ir,bet beigās ir ļoti garšīgi! Pati divas reizes esmu gatavojusi un katru reizi sanāca citādāk! Tomātus izmantoju pašas gatavotos sālsūdenī,ar veikal nezinu kas san;aks.)
11. Labu apetīti! :)
Uz augšu