Grūbu risoto ar sēnēm

4 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 300 g grūbas
  • 3 glāzes sakņu buljons
  • 250 g šampinjoni
  • Sauja kaltētas sēnes
  • 1 sīpols
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 200 ml baltvīns
  • 100 - 150 ml saldais krējums
  • 60 - 70 g ciets siers
  • Saišķītis pētersīļi
  • Daži timiāna zariņi
  • Eļļa vai sviests cepšanai

Pagatavošana

60 min.
  1. Sīpolu un ķiploku sasmalcina, sakarsētā taukvielā apcep zeltainus. Pievieno šķēlītēs sagrieztas sēnes, apcep arī tās.
  2. Tad pieliek noskalotas un nosusinātas grūbas, maisot mazliet apcep.
  3. Pievieno saberztas kaltētas sēnes, timiāna lapiņas, pārlej vīnu, apmaisa un lēni vārot ļauj vīnam uzsūkties.
  4. Pielej nedaudz buljona, apmaisot ļauj arī tam ievārīties grūbās. Tā turpina pa daļām liet klāt buljonu un apmaisot lēni vārīt, līdz viss buljons ir ievārījies - apmēram 45 min.
  5. Tad pielej saldo krējumu, uzrīvē sieru, uzvāra risoto un iemaisa sasmalcinātus pētersīļus!
  6. Laiks norādīts aptuveni, jo grūbas vārās ilgi.
  7. Labu apetīti! :)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni