Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Mazās kotletītes tomātu mērcē

2012. gada 9. janvāris
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
60 min
1. Maltajai gaļai pievieno garšvielas (sāls, pipari, mustkatrieksts), vienu mazu sīpolu sasmalcinātu, 3d aiviņas ķiploka - izspiestas caur spiedi, nelielu rīvētu kartupeli vai mērcētu baltmaizi, svaigus pētersīļus smalki sakapātus, 1 ēdamkaroti skābā krējuma. Visu labi samīca!
Foto: TeddyWife
2. Uzkarsē pannu, pievieno nedaudz eļļas, veido no maltās gaļas masas nelielas kotletītes (var taisīt kā frikadeles, var nedaudz lielākas, gaumes lieta) un apcep tās.
Foto: TeddyWife
3. Kad kotletītes saceptas, liek tās katliņā un sāk gatavot mērci.
Foto: TeddyWife
4. Tajā pašā pannā, kur cepa kotletes vai citā, apcep vienu nelielu sīpolu (iepriekš to sagriežot ripiņās). Kad sīpols apcepts zeltaini brūns pievieno klāt tomātu mērci, tomātu pastu, nedaudz sāli, piparus un šķipsniņu cukura. Visu samaisa un karsē 2 min.
Foto: TeddyWife
5. Pēc 2 min. pārlej tomātu mērci katliņā pie kotletēm, pielej nedaudz ūdens (apmēram 50-70 ml).
Foto: TeddyWife
6. Visu sajauc kopā un ļauj tam visam pavārīties uz lēnas uguns 15 - 20 min. Neaizmirst uzvārīt kartupeļus, sagatavot salātus :)
7. Pēc 15 - 20 min. pievieno 2 ēd. k. krējuma.
Foto: TeddyWife
8. Visu samaisa un pavāra uz lēnas uguns vēl 5 min.
Foto: TeddyWife
9. Pasniedz ar sagatavotajām piedevām.

Labu apetīti!
Foto: TeddyWife
Uz augšu