Jūras velšu kokteilis ar ceptiem rīsiem un riekstiem

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Jūras kokteilis 200 g
  • Saldais krējums 200 ml
  • Rīsi 100 - 200 g
  • Dārzeņi (sīpoli, paprika, kāposti u.c. - pēc izvēles)
  • Olīveļļa cepšanai
  • Citrons vai laims (sulai)
  • Valrieksti (vai citi rieksti - pēc izvēles)
  • Lociņi

Pagatavošana

20 min.
  1. Rīsus saber pannā, sakarsētā olīveļļā un apcep līdz tie kļūst zeltaini brūni, tad pievieno ūdeni un sāk tvaicēšanu, kamēr rīsi kļūst mīksti. Šādi apcepti - tvaicēti rīsi iekšpusē ir mīksti, bet apvalciņš tiem saglabājas stingrs.
  2. Uz otras pannas (vēlams vok) sakarsētā olīveļļā apcep strēmelēs sašķēlētus dārzeņus, līdz tie kļūst kraukšķīgi (bet ne mīksti). Dārzeņiem pievieno iepriekš atkausētu jūras kokteili, un visu turpina cept vēl 3-5 min, tad pievieno rīsus, piespiež citrusaugļa sulu, pielej saldo krējumu. Visu samaisa un atstāj zem vāka sautēties vēl dažas minūtes. Sāli un piparus pievieno pēc garšas. Pašās beigās visu apber ar sasmalcinātiem riekstiem un lociņiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni