Sākums > Receptes > Deserti

Plaucētā mīkla.profiteroļi.saldi un sāļi

2012. gada 8. janvāris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
80 min
1. Katliņā ielejam ūdeni,pieberam sāli un ieliekam sviestu.Liekam uz mazas uguns,maisot kausējam sviestu un gaidam pirmo burbuli,tad beram klāt miltus un maisam.
2. Maisam dažas minūtes 2-3,līdz masa kļūst viendabīga un zeltaina,tad ņemam nost un gaidam kamēr mazliet atdziest.
3. Pa vienai pievienojam olas.Viena ola,tad rūpīgi izmaisam līdz viendabīgai masai,tad nākošo olu.Kad iemaisam 3. olu,tad skatāmies, kāda konsistence mīklai,ja ļoti bieza,tad liekam ceturto olu,ja redzam,ka nav nepieciešama 4., tad neliekam.
4. Mīkla sanāk tāda staipīga,lipīga,pabieza.Es lieku maisiņā un izgriežu mazu caurumiņu,lai varētu izspiest.Spiežam tādas piciņas ar atstarpēm.Iepriekš uzsildītā cepeškrasnī līdz 200 grādiem liekam iekšā,cepam 15 minūtes un neveram vaļā durtiņas,lai nesakrītas.Tad nogriežam līdz 150-180 grādiem,cepam vēl 10-20 minūtes līdz paliek gaiši brūni.
5. Ņemam ārā atdzist,labāk tur, kur nav caurvēja,
6. lai sapildītu nogriežam tādu kā cepurīti, ko noņem un uzliek.
7. bet,ja gadījumā sakrita,ar nekas,tas ir labojams,jo iepildot pldījumu kūciņas būs formīgas.
8. Saldais pildjums:
9. 300 g biezpiens
10. 200ml salda krejuma
11. cukurs,vanilas cukurs pec garšas.
12. Saputojam saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru, tad iemaisam biezpienu.
13. Virsū uzsmērēju kausētu šokolādi.
14. Un uzreiz beru virsū kokosriekstu skaidiņas.
15. Sāļais biezpiena pildījums:
16. Sarīvējam 1 vārītu olu,nedaudz sieru,svaigu gurķi,pievienojam biezpienu,krējumu,locinus,dilles,sāli.Samaisam,paturam ledusskapī,lai siers sacietē.
17. Pildam kūciņās.
18. Kad gatavoju pirmo reizi,stingri turējos pēc receptes,bet kā jau zinām, olas ir dažādu izmēru un tas var daudz ko izmainīt,tādēļ jāskatās, kāda sanāk mīkla.Tagad jau varu pagatavot uz aci,jo ne vienmēr sanāk 100% vienāda mīkla.Mīklai jābūt lēni tekošai,kad spiež ārā no maisiņa,tā lai tā netek pati ārā,bet kad spiež,tad nāk ārā salīdzinoši biezas konsistences.
19. Mīklu var spiest izmantojot konditorejas šprici,bet var arī ielikt parastā maisiņā,nogriezt galiņu un spiest tā pat.
20. No mīklas var veidot dazādus uzrakstus.Burtus,ciparus.
Uz augšu