Kūka "Napoleons"

5 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 2 glāzes miltu
  • 200 g sviesta vai margarīna
  • 1 maza ola
  • 2 deserta karotes citrona sulas
  • Šķipsniņa sāls
  • 70 ml ūdens- leduss auksta
  • Vārītajam krēmam:
  • 2 olas
  • 320 ml piena
  • 4 ēd. k. cukura
  • 4 ēd. k. miltu
  • Vaniļas cukurs, 1-2 paciņas atkarīgs no firmas,jo katari firmai cita stipruma
  • 100 g sviesta
  • 3 ēd. k. pūdercukura, bet var arī parasto cukuru
  • Kokosa skaidiņas vai kādi citi rieksti pēc vēlēšanas, bet var arī bez

Pagatavošana

180 min.
  1. Aukstu sviestu/margarīnu ar naža palīdzību sakapā ar miltiem līdz drupačām, pēc tam jau ar rokām vēl saberž līdz vienmerīgākām drupačām.
  2. Olu viegli sakuļ ar sāli, pielej citrona sulu un ļoti aukstu ūdeni, izmaisa un ielej drupačās. Samīca mīklu,j a nu mīkla vēl līp pie rokām, pievieno mazliet miltus. Mīklai jāsanāk mīkstai, maigai, bet nav jalīp pie rokām.
  3. Samīcīto mīklu liek ledusskapī uz minimums 3 stundām, jo ilgak, jo labāk.
  4. Sadala mīklu piecās vienadās daļās, vai tik daļās, cik kārtas vēlas taisīt. Ņem vienu daļu mīklas, bet pārējās liek ledusskapī. Rullē mīklu uz cepamā papīra, nedaudz pārkaisa ar miltiem, lai nelīp rullējot. Mīklu rullē plānu, plānu, cik vien plāna sanāk.
  5. Ja nevēlas, lai beigās paliek mīklas atgriezumi, tad uzreiz izrullēto mīklu izgriež tādas formas, kāda būs gatavā kūka-apaļa vai četrstūraina.( es maliņas apgriezu gatvai, izceptai kukai un līdz ar to vairs nebija skaisti, taisna). Nogrieztās maliņas var izcept un pēc tam sadrupināt un dekorēt kūku, bet var arī iemīcīt mīklā, lai nekas nepaliek pāri.
  6. Izrullēto, izgriesto mīklu sadursta ar dakšiņu, lai cepoties tā nepiepūšas.
    Izrullēto, izgriesto mīklu sadursta ar dakšiņu, lai cepoties...
  7. Cep ap 180-200 grādiem (parasti visās receptēs minēts 200 grādi, bet tā kā man tos nerāda, tad iesaku paskatīties kā būs labāk), cepšanas laiks ir līdz 10 minūtēm. Es ik pa laiciņam atvēru un apskatījos kadā stadijā ir mīkla un pēc tā orientējos cik vēl cept. Tas tādēļ, ka cepu nezinamā tempertūrā. Kā mīkla kļuvusi gaiši brūna, tad jau gatava. Izceptās mīklas plāksnes ir ļoti trauslas. Jācenšās mīklu izrullēt pēc iespējas vienmērīgāk, jo man bija ārmaliņas plānākas kā vidusdaļa un līdz ar to maliņas ātrāk izcepas.
    Cep ap 180-200 grādiem (parasti visās receptēs minēts 200 gr...
  8. Gatavo vārīto krēmu.
  9. Olām pievieno cukuru, vaniļas cukuru, miltus un ar putojamo slotiņu samaisa viendabīgā masā, kunkuļi nebūs, ļoti vienkārši izmaisās.
  10. Uzsildampienu, labi siltu, lej klāt olu masā un maisa līdz viss ir viendabīgs. Liek trauciņu ar krēmu ūdens peldē (man bija maziņš katliņš ielikts lielāka katliņā, kurā ieliets nedaudz ūdens, tik tā,l ai nosegts katliņa dibens). Karsē krēmu un nepārtraukti maisa ar putojamo slotiņu līdz krēms kārtīgi sabiezē. Kādas 10 minūtes.
  11. Gatavo krēmu atdzesē. Sviestu puto ar pūdercukuru/cukuru līdz tas kļūst gaišs, krēmīgas konsistences, tad pa karotītei ieputo atdzisušo vārīto krēmu. Ieber kokosa skaidiņas un visu izmaisa.
  12. Izceptās mīklas plāksnes iesmerē ar tikko vārītu ābolu ievārījumu un tam pāri vārīto krēmu.
    Izceptās mīklas plāksnes iesmerē ar tikko vārītu ābolu ievār...
  13. Saliek visas kārtas vienu uz otras un ledusskapī iekšā vismaz uz 12 stundām.
    Saliek visas kārtas vienu uz otras un ledusskapī iekšā visma...
  14. Lai labi garšo!
    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize