Siera maize

3 1

Sastāvdaļas

  • 25 g svaigā rauga
  • 500 g miltu
  • 1 ola
  • 250 ml piena
  • 2 ēd. k. skābā krējuma
  • 30 g izkausēta sviest
  • 150 g rīvēta siera, man bija vairāk
  • 2 ēd. k. cukura
  • 2 tējk. sāls

Pagatavošana

140 min.
  1. Pusi pienu uzsilda, pievieno raugu, izmaisa, pievieno 1 ēd. k. cukuru un kārtīgu ēdamkaroti miltus, izmaisa, apsedz trauku ar salveti un atstāj siltā vietā uz 10 minūtēm. Trauciņu ņem palielu,j o šis ieraugs palielināsies 2-3 reizes.
  2. Miltiem pievieno pārējo cukuru, sāli, pievieno uzrūgušo ieraugu, olu, izkausētu sviestu, skābo krējumu, mazliet siltu atlikušo pienu arī siltu un uz smalkās rīves sarīvētu sieru. Visu izmaisa, izmīca mīklu, ja nepieciešams pievieno miltus.
  3. Liek traukā, pārsedz ar pārtikas plēvi un liek siltā vietā uz 1 stundu.
  4. Gatavo mīklu liek uz cepamā papīra, izveido maizes formu, apsmērē ar sakultu olu, iegriež strīpas un pārkaisa ar sezama sēkliņām.
    Gatavo mīklu liek uz cepamā papīra, izveido maizes formu, ap...
  5. Cep 180 grādos 25 minūtes līdz maize skaisti brūna. Ļauj atdzist un tad sagriež.
    Cep 180 grādos 25 minūtes līdz maize skaisti brūna. Ļauj atd...
  6. Maize ir ļoti mīksta, maiga, garda!
    Maize ir ļoti mīksta, maiga, garda!
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

cepēja 2012. gada 11. maijs 12:08
bet vai to visu nevar likt maizes mašīnā un cept?
Inga 2012. gada 15. februāris 21:53
ļoti labi pat sanaaca! labaak nekaa parastaaa maiziite! :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize