Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pikša ar zaļo mērci

2012. gada 7. janvāris
Foto: intajanis
Pagatavošana
60 min
1. Pikšu notīra, noskalo.
2. Apslaka ar citrona sulu, uzber sāli un piparus, liek stikla vai citā ugunsdrošā traukā.
3. Dārzeņus sagriež, liek katliņā, pielej ap 0.3 l ūdens,pievieno 1-2 dārzeņu buljona kubiņus, pusi no paredzētā sviesta. Drusku pavāra, tad ielej traukā ar sagatavoto zivi.
4. Cep apmēram 40 minūtes cepeškrāsnī 200 grādos, tad apziež zivi ar atlikušo sviestu, uzber dilles un pētersīļu zaļumus,cep vēl 10 minūtes.
5. Zivi izņem, ieliek servējamā traukā, dārzeņus ar visu šķidrumu pārlej citā traukā, labi sablenderē.
6. Labi garšo ar rīsiem.
Uz augšu