Veiksmīga tiramisū noslēpumi

4 1

Sastāvdaļas

  • Olu dzeltenumi 6 gab
  • Maskarpone 125g
  • Vaniļa
  • Cukurs aptuveni 150g (pēc garšas)
  • 0.3 Dāmu pirkstiņi 1iepakojums vai selgas cepumi 0,3kg, vai biskvīta kārtas (bez sodas)
  • Kafija "Espresso", saldējums vai saldais krējums, banāns, aromātisks alkoholiskais dzēriens
  • Saldais krējums
  • Kakao un šokolāde

Pagatavošana

30 min.
  1. veiksmīga tiramisū krēma gatavošanas noslēpums. Šķiet lielākā daļa tiramisū recepšu ir sarežģītas, lai rezultāts neiznāktu tik perfekts kā labiem restorānu pavāriem. Parasti tiek ieteikts saldo krējumu putot ar saldo krējumu jo Maskarpone jau patiesībā arī ir saldais krējums, kuru izmanto pārlieku šķidra saldā krējuma biezināšanai. Jēga izmantot Maskarponi ir šī produkta spēja dot garantētu labu rezultātu kurš negaršo pēc augu tauku zobu pastas. Ja putukrējums ar Maskarponi ir plūstošāks, olu dzeltenumi tajā jāiecilā, kam vajadzīga juššana un iemaņas. Es iesaku (nekāds mans pirmatklājums tas nav) krēmu gatavot vienkārši saputojot stingrās putās olu dzeltenumus ar vaniļu vai sliktākajā gadījumā vaniļas cukuru un cukuru. Saputotajam dzeltenumam pievienojam maskarponi un putošanu turpinam, kamēr tiek iegūta viendabīga salīdzinoši blīva masa. Ar cukura lietošanu aizrauties nevajadzētu, jo krēma garšai vairāk jāizceļ vaniļas aromātu un olu dzeltenumus, nevis saldumu. Kafias lietošana nav obligāta pat drīzāk nevēlama tiem, kuri šim dzērienam nespēj atrast harmonējošu risinājumu. Atšķirīgs no receptēs lasāmā būs mans ieteikums, kafiju vienādās daļās sablendēt ar banāu un krējumu vai saldējumu. Sablendētajam krēmīgajam kafijas maisījumam pievienojam klāt (ja nepieciešams reducētu - vārot biezinātu, vai alkoholu zaudējušu) rumu, brendiju, portvīnu, sarkanvīnu, desertvīnu, mandeļu liķieri, Vana-Tallin, Sambuca, sīrupu vai esenci. Šī recepte domāta pārsvarā auditorijai, kurai jau ir tiramisū gatavošanas pieredze. Negribētos atkārtoties ar lietām kuras lasāmas tiramisu gatavošanas norādījumos. Es akcentēju tieši deserta noslēpumus. Tātad tālāk seko cepumu mērcēšana,kārtošana porciju trauciņos, veidnē vai uz palikņa, deserta garnēšana, vismaz 6 stundu nostāvēšana un pasniegšana. Atliek vien piebilst, ka Itālijā Dāmu pirkstiņu izmantošana nemaz diži praktizēta netiek, itāļi tiramisū mēdz gatavot no jebkuriem citiem cepumiem un daudziem tāds deserts garšo pat labāk.
  2. LAI JUMS VEICAS DRAUGI!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti